|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Rozrząd - jaki, za ile, i wymiana we Wro |
Autor |
Wiadomość |
r3m3dy [Usunięty]
|
Wysłany: 15-05-2008, 10:12 [Cari 1.8] Rozrząd - jaki, za ile, i wymiana we Wro
|
|
|
Witam,
Przyszedl u mnie czas na wymiane rozrządu w cari. Znalazłem coś takiego:
alledrogo za 195
Moze ktoś to juz montował? Czy może od innego producenta szukać? (jakiego)?
Ale mam tez inne pytanie, gdzie we Wroclawiu mozna to wymienic? I jaki bedzie (powinien być) orientacyjny koszt całej imprezy.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
SigmaR [Usunięty]
|
Wysłany: 15-05-2008, 11:19
|
|
|
Pasek moglbyc lepszy , japonskie wymienia sie co 90tys jak sie niemyle a gatesy co 60 . Uzywalem Gatesow w Daihatsu i nienarzekalem spokojnie wytrzymywaly tyle co niby orginalne |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
|
|
|
 |
orzech [Usunięty]
|
Wysłany: 15-05-2008, 20:47
|
|
|
r3m3dy, ja wlasnie od tego dostawcy nabylem ten rozrzad i jest super , koszt wymiany w moim wypadku to 150zl. bez pompy wody (BO SIE OKAZALO ZE ROZRZAD BYL WYMIENIONY- ale ja nie mialem pisemnego potwierdzenia o tym fakcie od pani ktora mi go sprzedala,-tak na marginesie. |
|
|
|
 |
sudan [Usunięty]
|
Wysłany: 16-05-2008, 21:13
|
|
|
nie tam zebym lezal na pieniadzach,ale nie za tanio cos ten komplecik??
orzech, piszesz ze jest super,ile przejechales juz na tym zestawie??
brakuje tu o ile sie nie myle pompy wody,ile mniej wiecej za pompe?? i jakie marki polecacie?? |
|
|
|
 |
orzech [Usunięty]
|
Wysłany: 16-05-2008, 22:06
|
|
|
sudan, przejechalem jak na razie 12000km.ale przed kupnem zasiegnolem informacji u kilku mechanikow co do jakosci itp.A jezeli chodzi Ci o cene (ze tanio) to my tutaj zarabiamy zlocisze wiec i sprzedawcy sie nad nami lituja???? Pompa wody kosztuje ok.160-180zl. nie wymienialem wiec co do firmy nie zabieram glosu. |
|
|
|
 |
sudan [Usunięty]
|
Wysłany: 16-05-2008, 22:16
|
|
|
to mozna by sie zdecydowac skoro mowisz ze 12 tys zrobiles i mechanicy potwierdzaja ze problemow nie ma z gatesem...a napisalem "malo" dlatego ze w poprzednie wakacje robilem w polsce rozrzad w volvo s40,ale ze zwyklym 1.8 od volvo i w garazu w mojej miescinie (no mozna powiedziec ze niezle wyposazony) za rozrzad,plus dwa laczniki stabilizatora(przod) plus 4 swiece skasowali mnie 1200 zlotych.
hm... trzeba bedzie teraz pozyczyc od kogos polskie tablice rejestracyjne zanim sie wybiore na jakiekolwiek naprawy |
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 16-05-2008, 22:57
|
|
|
Kiedy ja u siebie wymienialem rozrzad to oprocz paska rozrzadu i 2 rolek wymienilem ponadto 3 uszczelniacze, pompe wody (bo to byla 2 wymiana rozrzadu) i napinacz hydrauliczny, bo byl lekko spocony. Podobno te wszystkie czesi sie wymienia podczas robienia rozrzadu w GDI. |
_________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance
 |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2008, 17:11
|
|
|
Ja wymieniłem pasek oraz rolkę. Wymieniałem na ulicy Buraczanej i o ile pamietam skasowali mnie 200 zł. Nie wymieniłem pompy wody bo według mojej organoleptycznej oceny jest git |
|
|
|
 |
|
|