Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8] Rozrząd - jaki, za ile, i wymiana we Wro
Autor Wiadomość
r3m3dy
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2008, 10:12   [Cari 1.8] Rozrząd - jaki, za ile, i wymiana we Wro

Witam,

Przyszedl u mnie czas na wymiane rozrządu w cari. Znalazłem coś takiego:
alledrogo za 195
Moze ktoś to juz montował? Czy może od innego producenta szukać? (jakiego)?

Ale mam tez inne pytanie, gdzie we Wroclawiu mozna to wymienic? I jaki bedzie (powinien być) orientacyjny koszt całej imprezy.

Pozdrawiam

SigmaR
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2008, 11:19   

Pasek moglbyc lepszy , japonskie wymienia sie co 90tys jak sie niemyle a gatesy co 60 . Uzywalem Gatesow w Daihatsu i nienarzekalem spokojnie wytrzymywaly tyle co niby orginalne

leser
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2008, 11:36   

pasek rozrządu bierz tylko firmy Mitsuboshi
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=4084
co do innych elementów jak napinacze, pompy wody japońskie GMB są ok

czynności serwisowe przy przebiegach, czyli co ile majstrować
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=2407

orzech
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2008, 20:47   

r3m3dy, ja wlasnie od tego dostawcy nabylem ten rozrzad i jest super , koszt wymiany w moim wypadku to 150zl. bez pompy wody (BO SIE OKAZALO ZE ROZRZAD BYL WYMIENIONY- ale ja nie mialem pisemnego potwierdzenia o tym fakcie od pani ktora mi go sprzedala,-tak na marginesie.

sudan
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2008, 21:13   

nie tam zebym lezal na pieniadzach,ale nie za tanio cos ten komplecik??
orzech, piszesz ze jest super,ile przejechales juz na tym zestawie??

brakuje tu o ile sie nie myle pompy wody,ile mniej wiecej za pompe?? i jakie marki polecacie??

orzech
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2008, 22:06   

sudan, przejechalem jak na razie 12000km.ale przed kupnem zasiegnolem informacji u kilku mechanikow co do jakosci itp.A jezeli chodzi Ci o cene (ze tanio) to my tutaj zarabiamy zlocisze wiec i sprzedawcy sie nad nami lituja???? Pompa wody kosztuje ok.160-180zl. nie wymienialem wiec co do firmy nie zabieram glosu. :doubt: :doubt:

sudan
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2008, 22:16   

to mozna by sie zdecydowac skoro mowisz ze 12 tys zrobiles i mechanicy potwierdzaja ze problemow nie ma z gatesem...a napisalem "malo" dlatego ze w poprzednie wakacje robilem w polsce rozrzad w volvo s40,ale ze zwyklym 1.8 od volvo i w garazu w mojej miescinie (no mozna powiedziec ze niezle wyposazony) za rozrzad,plus dwa laczniki stabilizatora(przod) plus 4 swiece skasowali mnie 1200 zlotych.
hm... trzeba bedzie teraz pozyczyc od kogos polskie tablice rejestracyjne :mrgreen: zanim sie wybiore na jakiekolwiek naprawy :P

Brikston 
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-05-2008, 22:57   

Kiedy ja u siebie wymienialem rozrzad to oprocz paska rozrzadu i 2 rolek wymienilem ponadto 3 uszczelniacze, pompe wody (bo to byla 2 wymiana rozrzadu) i napinacz hydrauliczny, bo byl lekko spocony. Podobno te wszystkie czesi sie wymienia podczas robienia rozrzadu w GDI.

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2008, 17:11   

Ja wymieniłem pasek oraz rolkę. Wymieniałem na ulicy Buraczanej i o ile pamietam skasowali mnie 200 zł. Nie wymieniłem pompy wody bo według mojej organoleptycznej oceny jest git :lol:

Odpowiedz do tematu