[Carisma] Jak zdemontowac drzwi przednie |
Autor |
Wiadomość |
wegiel [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2008, 10:10 [Carisma] Jak zdemontowac drzwi przednie
|
|
|
Odkrecilem sruby za zaslepkami, dolne zatrzaski popuscilem ale dzrzwi nie moglem rozebrac. Jak wydrzec panel do otwierania szyb? Bo chyba to mi trzymalo drzwi i nie moglem zdjac.
Cos mi trzeszczy w te upaly jak otwieram dzrzwi - chyba zawiasy i chce to obejrzec. Poza tym cos mi szyby na kostce koleboca.
Moze ktos cos podobnego mial? |
Ostatnio zmieniony przez glina 25-01-2013, 13:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2008, 11:00
|
|
|
masz jeszcze srube za klamka i w uchwycie do pociagania za drzwi, potem tylko wysuwasz do gory.
panel od szyb niczego nie trzyma. jest on na kablu ktory mozna odlaczyc jak zdejmiesz tapicerke. |
|
|
|
 |
wegiel [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2008, 11:41
|
|
|
Kurde wydaje mi sie ze te sruby tez wykrecilem i dalej cos trzymalo. Ta od uchwytu na bank wykrecalem - ale sprobuje w takim razie jeszcze raz. |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 23-06-2008, 11:47
|
|
|
Poszukaj jeszcze dokładnie zaślepek, może coś przeoczyłeś... Ja w colcie przeoczyłem kiedyś zaślepkę na główną dużą śrubę na środku drzwi i taką mniejszą we wgłębieniu gdzie się wkłada rękę jak się chce zamknąć drzwi. Polecam szukać takich zaślepek z dolnej perspektywy |
_________________ Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare.
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing! ^^^ |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 23-06-2008, 19:55
|
|
|
ciągnniesz na dole do siebie i wyskoczy z zatrzasków a potem cały boczek do góry co by z bolca od zamka zszedł i po sprawie |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
|