Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
16-10-2009, 18:17
2.4 gdi chcialbym ,lub 2.0
Autor Wiadomość
corker
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2008, 22:49   2.4 gdi chcialbym ,lub 2.0

witam serdecznie szanowne grono .

mysle o kupnie Gala do 15000 zl .
czy moglibyscie ocenic np. taka oferte

http://www.autoscout24.pl...id=vnmqq3g2rtmp

rozwazam kupno sedana 2.0 lub kombi 2.4 gdi . prosze o pomoc nie chce wiecej mazyc o Galu chce go miec

czy warto pojechac po to auto gdyz jest ono godzine drogi ode mnie . cena naprawde ciekawa duzy przebieg ,nie wiem jak to ma sie do gdi. przeczytalem sporo stron tego forum i nie pamietam abym znalazl jakas informacje. Moze ktos wie . GDI kombi z niemiec

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 07-06-2008, 23:13   

Pierwszy jak i drugi to ten sam gal, ale godny uwagi.
corker napisał/a:
gdyz jest ono godzine drogi ode mnie

Warto podskoczyć i obejrzeć.
Renata
EA5W

corker
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2008, 23:33   

tak wiem ten sam gal, nowy jestem nie wszystko jeszcze umię.
wielkie dzieki za szybka odpowiedz.
ja jestem tej chwili 2000 km dalej ale postaram sie wyslać tam kogoś.

czyli rozumiem iz GDI i 270000 km to nic strasznego . jako ze zawieszenie moge wymienic w miare tanio , blacharke moge sprawdzic jak bedzie chodzby najmniejszy problem auto odpada mam juz dosyc uszkodzonej bardzo kosztownej blacharki ,no way, jednak silnik to silnik bez niego ani rusz. Mam lancera 1.3 ... pszczółka... mimo ze blachy bezkształtne.i to cieszy

Czy ogólnie jest sens pchać sie w 2.4 GDI jesli mysle o spalaniu bezyny nie wiecej niz 9...9,5 litra po szczecinie , 17000 km rocznie 80% miasto zalezy mi na niskim spalaniu i komforcie. 2.5 V6 nawet na gazie nie wchodzi w rachubę .nie stać mnie na to !. mam tylko 15000 zl na wszystko poza ubezpieczeniem. a i zalewać ciągle trzeba .

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 08-06-2008, 08:05   

To polecałbym jednak jednostkę 2.0. Sam co prawda jeździłem Galem 2.4 GDI z przebiegiem 130k mil i byłem baaardzo zadowolony z charakterystyki silnika, ale silnik GDI wymaga dużej troski i wtedy odwdzięczy ci się niskim spalanie. Poza tym dla wielu mechaników to zbyt skomplikowana sztuka, więc będzie cię eksploatacja i serwis sporo kosztować.
Dwólitrówki to proste silniki, gdzie łatwo włożyć instalkę LPG, więc wyjdzie ci najekonomiczniej.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

corker
[Usunięty]

Wysłany: 08-06-2008, 11:59   

wielkie dzieki doszedlem do podobnych wnioskow . faktycznie spalanie to najwiekszy problem cena paliwa rosnie ja robie do pracy 35 km w dwie strony dziennie czyli 50 zl co trzy dni to jednak troche duzo.
wielkie dzieki jeszcze raz potrzeb owalem kogos kto by mnie ostudzil. :axe:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi