Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Alarm Top Safe 20 w MSS
Autor Wiadomość
Kayu
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2006, 14:16   Alarm Top Safe 20 w MSS

Cześć,

w MSS jest zamontowany sobie alarm Top Safe 20 (montowany przez dealera Allianz Auto w 2002 roku jak pierwszy właściciel kupował MSSa). Ma może ktoś z Was taki alarm? Interesuje mnie czy ma on możliwość automatycznego ryglowania drzwi po ruszeniu ?

Dzięki za odpowiedzi 8)

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-04-2006, 23:28   Re: Alarm Top Safe 20 w MSS

Kayu napisał/a:
w MSS jest zamontowany sobie alarm Top Safe 20 ... Interesuje mnie czy ma on możliwość automatycznego ryglowania drzwi po ruszeniu ?

Na 100% nie jestem pewien ale wydaje mi się, że automatyczne ryglowanie drzwi to funkcja centralnego zamka w MSS a nie alarmu. Przerabiał to kiedyś Moominek, który zdaje się nie miał wtedy alarmu (czy też miał inny alarm niż np. ja) a funkcja ta nie działała w jego Spejsie. Było o tym na starym, starym forum, które jak wiadomo poszło się ..... . Tak, właśnie tam. Spróbuję zagadnąć Moomina, żeby odwiedził Forum.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 21-04-2006, 08:14   

Witam. Na 100% jest to jednak funkcja alarmu :) Ta centralka, którą kiedyś montowano w spejsach ma możliwość włączenia autoryglowania i kilku innych opcji. Programuje się to dość skomplikowaną kombinacją :? której nie udało mi się zapamiętać. Potrzebna zatem instrukcja serwisowa do tego alarmu. Postaram się odszukać w internecie. Lub poprostu podjedź przy okazji do ASO. Zrobią Ci to od ręki i bez opłaty (bynajmniej tak było w moim przypadku).

CENTURION_ALARM
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2006, 19:51   

Mam taką komu wysłać dajcie namiary.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 21-04-2006, 22:33   

Moominek napisał/a:
Witam. Na 100% jest to jednak funkcja alarmu

Dobra, z elektryki/elektroniki to jestem lamer. Powiedzcie mi zatem czy nie da się tego zrobić tylko przy użyciu centralnego zamka. Bo:
skoro wewnątrz w Spejsie (zakładam, że w wersji Family również jest) jest przełącznik do zamykania/otwierania zamków, to co za problem rzucić tam prąd chwilę po uruchomieniu silnika :?:
Podobny temat dotyczył kiedyś domykania szyb po zamknięciu auta. Wszędzie mówią, że rządzi tym alarm w dodatku konieczne są dodatkowe moduły. A nie wiem czy pamiętacie - na zlocie w Dresso Jgry prezentował domykanie szyb, które zrobił mu jakiś elektromagik za 20-50 zł bez żadnych modułów i cudowania.
U mnie domykanie szyb działa zarówno przy zamknięciu auta pilotem alarmu jak i przy zamknięciu drzwi tylko "z kluczyka" czyli bez uaktywniania alarmu.
Pytam się zatem czy nie można tego zrealizować wykorzystując tylko to, co może centralny zamek :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

CENTURION_ALARM
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2006, 21:34   

I teoretycznie i praktycznie można to zrobić tak jak piszesz, poprostu szukasz kabelek zasilania po przekręceniu stacyjki, minn doprowadzony do radia, i pod niego podpinasz przekażnik ktury sprzęgasz z centralem, ale jeszcze sprawdzę.

Moominek 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-04-2006, 21:29   

CENTURION, ten minus od radia obawiam się, że jest tam na stałe. Trzeba by pod przekaźnik plus z radia podać ale ja bym go podał, przez kondzionka w szeregu, ażeby to był tylko impuls na przekaźnik. W przeciwnym razie przekaźnik bedzie załączony dopóki stacyjka bedzie właczona, a tym samym przełącznik centralnego przez cały czas właczenia stacyjki bedzie siłowniki ciągnął w dół. Owszem one sie wyłączą ale prba wyjścia z autka przy właczonej stacyjce może być utrudniona :)
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

CENTURION_ALARM
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2006, 21:46   

to minn to znaczy międzyinnymi, a ten sposób jest samoróbką, a międzyinnymi jest ten plus że niewyjdzesz na przekręconej stacyjce bo niezapomnisz nigdy kluczyków hehehe :lol:

Moominek 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-04-2006, 19:41   

Jasne :) Mimo wszystko przez kondzionka bym to dał :) Samoróbka ale ma sens :)
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

Odpowiedz do tematu