Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
14-05-2014, 16:15
[Cari 1.9TD] Chęć kupna. Porady, sugestie mile widziane.
Autor Wiadomość
RyboV
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2008, 20:36   [Cari 1.9TD] Chęć kupna. Porady, sugestie mile widziane.

Mam teraz bardzo dlugie wakacje i oczywiscie jedzie sie na zarobek ;]. Chcialbym wszystko odlozyc na samochod i tu rodzi sie pytanie. Jaki ? Najchetniej diesel, aby malo palil (do gazu nie jestem przekonany bo ceny maja rosnac) a GDI i tak troche spali (jak dla studenta). Samochod bedzie mi glownie sluzyl do powrotu na weekendy do domu (ok 150km w jedna strone). Z tego co przejzalem i co mi sie podoba jest troche takich samochodow, ale wszystkie niemce dla mnie odpadaja (wiekszosc bite i kradna, pozatym sie cenia) i widzi mi sie tylko samochod japonski. Kwota to ok 16 tys. zl razem z oplatami (jezeli sprowadzony).

Chcialbym wiedziec ktory byscie mi polecili z tych aut.

- Carisma (chcialbym DiD ale cena cena... wiec TD)
- 323F (DiTD. Znajde w tej cenie :) )
- Primera 2.0 TD.

Jakie macie sugestie na ten temat. Chce dodac ze musi byc to samochod (jaki kazdy by chcial) wygodny niezawodny i tani w eksploatacji.

Jakies inne propozycje ? :)

Aha rocznik. Akceptuje od 1998 :) do jak najmlodszego oczywiscie. I przebieg zeby byl <200tys. (choc z tym nigdy nie wiadomo)

Ranigast
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2008, 08:46   

Witaj, miesiąc temu kupiłem Carisme 1,6 ale benzynka rok 1997 pierwsza rejestracja - luty 1998, sprowadzona z niemiec i wyszła mnie 11500 zł. Świetne auto polecam, a ropa idzie w góre więc nie wiem czy to dobry wybór. pali mi 6,5 litra na 100km na trasie przy włączonej klimie. Pozdrowienia :)

adamk4
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2008, 10:16   

Mam 1.9 TD i mi sie podoba. Mało pali, dobrze się prowadzi. Klima jest spoko dodatkiem: :D

SALWA
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2008, 17:50   

Jeśli chodzi o 1.9 to mam taką na stanie i właśnie chce ją sprzedać.. auto jest bezawaryjne... jestem pierwszym właścicielem w Polsce .. jak na 98 rok to z wymienionych rzeczy to płyty w cd :) ...

Nie mówie o podstawach typu olej i filtry ale autko nie jest do ścigania tylko podróżowania.

Tu dalej może zaprzecze bo sam wsadziłem tarcze z kolckami ATE i gwint Ralliartu i powiem ci że jak chcesz takie auto kupić w dobrym stanie to lepiej przepłać a kup auto którym będziesz jeździł dłuugo i szczęsliwie... ja chce 12 tysięcy i ludzie mówią że dużo.w takim razie niech znajdą diesla z tym designem,takim silnikiem i w takim stanie do jazdy bez wkładania pieniędzy za tą cenę.

Gdyby nie to że jedzie mi samochód z Niemiec to bym jej w życiu nie sprzedał i jeśli nie sprzedam w tym miesiącu to ma u mnie dożywocie.Naprawde cięzko o lepsze auto w tych pieniądzach.

A jak masz 16 tysi to kup sobie galanta :)

RyboV
[Usunięty]

Wysłany: 20-06-2008, 02:06   

Salwa ja bede wracal w pazdzierniku czyli jeszcze troche czasu jest bede musial zobaczyc jak bede stal z kasa ale sadze ze 12 bym dal spokojnie ;) tylko pytanie czy chcialoby sie Tobie czekac :) ja nie bede sie scigal tym samochodem. Bedzie on do trasy glownie wiec chodzi mi o to aby sie ladnie zbieral od okolo 90km/h ale czy ten silnik to oferuje ?

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-06-2008, 07:13   

RyboV napisał/a:
Bedzie on do trasy glownie wiec chodzi mi o to aby sie ladnie zbieral od okolo 90km/h ale czy ten silnik to oferuje ?

Musze niestety Cie zmartwić ten silnik tego nie oferuje - Ponoć zbiera się szybciej:) :mrgreen:

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

SALWA
[Usunięty]

Wysłany: 20-06-2008, 16:42   

jeśli chodzi ci o dynamike na trasie to na dystansie 300 km możesz jechać nawet 160 km/h bez przeszkód.. jeśli tylko nic nie pokaże wskaźnik temperatury a nie powinien jeśli silnik jest zdrowy to spokojnie możesz tak jechać całą trasę i spalisz z 6 litrów na 100...

od 90 autko idzie praktycznie najlepiej bo wcześniej to jest mieszanina biegów.. a od 80 możesz sobie jechać na 5-tce.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi