|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
sigma 24V 1991 w automacie , nie działa obrotomierz |
Autor |
Wiadomość |
krzysiek65
Forumowicz

Auto: DIAMANTE 12v93r.kombi automat
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-11-2007, 23:17 sigma 24V 1991 w automacie , nie działa obrotomierz
|
|
|
po kilku miesiącach ożywiłem kupioną w maju Sigmę. niestety po złożeniu wszystkiego nie działą obrotomierz . Auto było nie na chodzie więc nie wiem co działało wcześniej a co nie.jak sprawdzić co jest przyczyną braku wskazań?
Wydaje mi się że silnik nie rozwija pełnej mocy.Czy to może mieć jakiś związek? |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2007, 16:50
|
|
|
Witam,
po pierwsze samochodem który stał kilka misięcy jeździ się na początku "delikatnie" na możliwie niskich obrotach. Testy mocy w tym stanie to zabójstwo dla uszczelek i uszczelniaczy, nie zaszkodziła by też w miarę szybka wymiana oleju. Jeśli zaś chodzi o obrotomierz, sprawdź czy od stania nie zaśniedziały miedziane styki w jego przyłączu...
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
krzysiek65
Forumowicz

Auto: DIAMANTE 12v93r.kombi automat
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-07-2008, 12:42 obrotomierz,ABS,TCL
|
|
|
więc tak:
styki ok
podstawiłem inne liczniki i efekt ten sam czyli wszystko działa ale obrotomierz stoi
.Gdzie znajdę informacje jak odczytać kody błędów ?
I jeszcze jedno, w drugiej Sigmie 93 rok 24v zaświeciła się kontrolka abs i jednoczesnie przestał działać TCL.
od czego zacząć? , |
|
|
|
 |
|
|