LUSTERKO!!!! |
Autor |
Wiadomość |
cez [Usunięty]
|
Wysłany: 05-07-2008, 19:05 LUSTERKO!!!!
|
|
|
Witam wszystkich użytkowników
W związku z bliższym kontaktem z autem jadącym z naprzeciwka a dokładnie lusterek(niestety starszy pan zjechał na mój pas...) co skończyło się na szczęście tylko na lusterku...
Mam małe pytanko czy ktoś może sie orientuje gdzie można dostać lusterko do CARI(najlepiej jakby było w kolorze nadwozia tzn sie czerwone, a z tego co się orientuje to były takie produkowane seryjnie chociaż może sie mylę...)
Przejechałem już pół swojego województwa a i na allegro niestety nie ma...
Jeżeli ktoś ma do tak owych części dostęp BARDZO PROSZĘ o kontakt
Dziekuje i Pozdrawiam |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 05-07-2008, 22:35
|
|
|
i pomaluj sobie |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2008, 11:43
|
|
|
Jesli masz cale mocowanie to mam same plastiki. |
|
|
|
 |
cez [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2008, 12:41
|
|
|
Jeśli chodzi o allegro to wiem ze są tylko mi chodziło o kolor...(żeby nie latać po lakiernikach tylko odrazu zamontować...)ale właśnie najprawdopodobnie tak będę musiał zrobić pomalować jak napisał Chooper.
A co do koloegi Dylsona jestem jak najbardziej zainteresowaby poniważ wszystko mam oprócz szkła oraz dobrej obudowy...także możemy sie dogadać
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kristof
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 326 Skąd: Biskupice/Poznań
|
Wysłany: 17-08-2008, 09:19
|
|
|
Podepnę się pod temat potrzebuje też lewe lusterko ( przygoda z sarną...) tylko, że na alledrogo jest aż jedno lewe a do tego w elektryczne a u mnie manual..ma może ktoś coś takiego, albo jakieś namiary na kogoś kto by mi to sprzedał..(w sumie potrzebuje je w miarę szybko w piątek chciałem wyjechać na wakacje..)
Z góry dziękuję za wszelaką pomoc
pozdrawiam i miłego dnia życzę
Krzysztof |
_________________ The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
|
|
|
 |
kristof
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-08-2008, 09:53
|
|
|
heh ja znalazłem tylko jedno...
http://www.allegro.pl/ite...czne_95_99.html
wielkie dzięki za tak szybką odpowiedź
szkoda tylko że kosztują 350zł ;/ |
_________________ The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2008, 13:00
|
|
|
kristof, co masz dokladnie uszkodzone? Jesli masz dobra podstawe (element ktory przykreca sie do drzwi) to mam do sprzedania plastiki. Jesli sam mechanizm ucierpal to tez go mam. Wyniesie Cie to duzo mniej niz 350zl. Tylko z tego co widze masz wersje po fl i nie wiem czy moje czesci (przed fl) podejda. |
|
|
|
 |
kristof
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-08-2008, 13:18
|
|
|
Chyba powinno pasować a co do mocowania to chyba nie ucierpiało, bo ten plastik od drzwi wygląda na nienaruszony, jedynie co to rozwaloną mam tą końcówkę lustra..tą część co zaraz dotyka tego plastiku wychodzącego z drzwi. podłączam fotki to zobaczysz jak to wygląda, i może porównasz czy będzie pasować ta Twoja część
jak co to napisz co jeszcze mam sfotografować, by rozjaśnić co tam w ogóle się roztentegowało...
Przypomniało mi się Wiecie może dlaczego przestała działać mi klamka od strony kierowcy po tym uderzeniu ? mogło się tam coś odhaczyć? czy podczas uderzenia coś tam w środku się połamało? bo sama klamka wygląda na nienaruszoną, a jak się ją rusza to coś tam hałasuje, no oczywiście w jej okolicach trochę futra mam :-/
Dodano o 14:15
Zamek jakoś naprawiłem jakiś drucik wyskoczył z jakiegoś trzymadełka przy samym już zamku..mam nadzieję że wciśnięcie jego wystarczy na długo |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 17-08-2008, 15:06
|
|
|
odkrec lusterko, zobaczysz pod ta czescia, ktora przychodz do drzwi metalowy pierscien i pod nim sprezynke, musisz to wszystko wcisnac i zblokowac tym pierscieniem - wtedy pozostanie ci tylko dokupienie szkla lusterka za jakies max 30zl |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
kristof
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-08-2008, 15:43
|
|
|
tylko że sama końcówka tego co trzyma lustro jest popękana dość mocno w sumie nic nie odleciało ale i tak boję się, że to się rozleci..ale zaraz podejdę do autka i sprawdzę jak to da się poprawić jeśli z sukcesem to jutro zacznę szukać lustra, a nie lusterka
Dzięki za dobrą poradę
Dodano o 19:00
udało się tak jak Matejko pisał...wsio jakoś tam upchnąłem i dopasowałem..więc pozostało mi tylko kupienie lustra i zaliczyć blacharza z lakiernikiem
Ale jeśli to lusterko nie będzie w astronomicznej cenie to zastanowię się czy go nie wezmę...takie popękane niezbyt ładnie się prezentuje, zwłaszcza że plastiki w samym lusterku mam lekko nadłamane i to co steruje położeniem lusterka trzyma się na 2 śrubach :-/
wielkie dzięki koledzy za pomocne uwagi jak to naprawić najtańszym kosztem i za zainteresowanie, naprawdę jestem waszym dłużnikiem jak będziecie w pozen to walić do mnie
pozdro |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2008, 10:07
|
|
|
Rozumiem ze potrzebujesz tego elementu co jest na zdjeciu nr 1. Tutaj jest zdjecie prawego (juz mialem je wczesniej na fotosiku) ale chodzi mi tylko o pokazanie o co chodzi. Jesli bedziesz chcial to zrobie fotke lewego. Cena to 40zl + wysylka. Jesli jestes zainteresowany to reszte szczegolow zalatwmy na pw. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 18-08-2008, 10:26
|
|
|
dylson a masz jeszcze prawe to co na zdjeciu nr 1?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
kristof
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-08-2008, 11:15
|
|
|
lewe z przyjemnością wezmę
Jeszcze raz dziękuję za pomoc |
|
|
|
 |
|