Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Podwójne reflektory do Cari
Autor Wiadomość
KrisKros
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2008, 10:39   Podwójne reflektory do Cari

Hej,
Wiem, że temat był już kiedyś wałkowany ale szukajka nie działa. Planuję taki zakup ( mimo że wiem, że wygląd nie jest idealny). Wybór spowodowany chęcią zainstalowania xenonów. Reflektory podwójne jako światło mijania mają projektory a to zdecydowanie mniej oślepia niż tradycyjne reflektory H4 z tech xenon (tego nie akceptuję). Znalazłem dwie firmy - niemiecki sklep vmaxx i link do oryginalnych nr katalogowych mitsu z niemiec katalog. Zdobycie tych reflektorów graniczy z cudem. Ma ktoś z Was jakieś doswiadczenia?

Tak sobie przeglądałem neta i może coś takiego zamontować...

URL=http://www.xenony-bowi.com.pl/]link[/URL] ktoś to testował? soczewki wraz z HID pod H4 nie wiem jaka to konstrukcja że nie wymaga rozebrania lampy ale ciekawe.... na aledrogo są po 999 pln za komplet

Kolejne pytanie chip tuning DI-D w Wawie - gdzie robić, jaką firmę polecacie?[
Ostatnio zmieniony przez KrisKros 18-08-2008, 14:18, w całości zmieniany 1 raz  

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-08-2008, 10:45   

a widziałem wczoraj kogoś na Soliną wczoraj z takimi szkiełkami...
nawet nawet :)

kupujepolskieprodukty.pl

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2008, 10:56   

A to nie oślepia tak jak te podróbki ?

KrisKros
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2008, 11:01   

Cichanos napisał/a:
A to nie oślepia tak jak te podróbki ?

Reflektory projektorowe (soczewki) mają taką konstrukcję, że promień światła jest bardzo skondensowany i ułożony w taki sposób, że nie świeci po całym "wszechświecie" a tylko w określonej linii. Linia odcięcia jest bardzo wyraźna. można więc pokusić się o założenie xenonów do soczewek i efekty są ok. Nadal pozostaje kwestia zgodności z prawem ale to odpowiedzialność już każdego z nas. Nie mam zamiaru wywoływać tym samym dyskusji dobrze czy źle... poprostu tak sobie zaplanowałem i z związku z problemami w zakupie takich reflektorów zwracam się do Was o pomoc i wsparcie.
Pozdrawiam

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2008, 11:25   

Myślałem o tych pseudo - ksenonach które często spotykam w maluchach oraz lubujących się w kiepskim tuningu optycznym, które dają taką "anielską" czytaj : niebieską poświatę i które tak dobrze oślepiają kierowców którzy jadą z naprzeciwka a także podczas opadów deszczu tworzą istną ścianę i przegrzewają odbłyśniki. O to mi chodziło. Jeżeli piszesz o czymś innym to poprostu Cię nie zrozumiałem :wink:

KrisKros
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2008, 11:34   

Cichanos napisał/a:
Myślałem o tych pseudo - ksenonach które często spotykam w maluchach oraz lubujących się w kiepskim tuningu optycznym, które dają taką "anielską" czytaj : niebieską poświatę i które tak dobrze oślepiają kierowców którzy jadą z naprzeciwka a także podczas opadów deszczu tworzą istną ścianę i przegrzewają odbłyśniki. O to mi chodziło. Jeżeli piszesz o czymś innym to poprostu Cię nie zrozumiałem :wink:

A ja nie pisałem do Ciebei bezpośrednio :mrgreen: - raczej tak tłumaczę ogólnie. Chętnie bym kupił auto z xenonami i w ogole jakiś wypas ale jakoś mi szkoda się z Cari żegnać. Auto póki co sprawdza się swietnie, jeżdzę teraz jakiś 1000 km tygodniowo i naprawdę nie mogę złego słowa powiedzieć więc chcę w nią trochę zainwestować żeby mi się lepiej jeździło i żeby ten rok jeszcze mi słuzyła.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 18-08-2008, 14:43   

tak samo jak zwykle reflektory nie sa przystosowane, tak samo te soczewkowe wg przepisow tez nie sa do xenonow
nie podpuszczam ale masz juz jeden element w reflektorach lepiej niz przed liftem - gladkie szklo, do tego kupujesz soczewki z jakiegos auta w nie wyposazonego(sa reflektory na allegro z polamanymi uchwytami i soczewkami w srodku tanio) taka soczewke montujesz w swoje reflektory do tego zestaw HID na odpowiednie zarowki - to juz zaleznie od soczewek, do tego albo szukasz fabrycznych spryskiwaczy albo montujesz jakies inne (takze portal aukcyjny) i to chyba tyle :) jesli masz sedana to pakujesz pompke zamiast tylnej szyby, jak masz htb to cos trzeba pokombinowac zeby dzialalo
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Odpowiedz do tematu