|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwny problem z podświetleniem konsoli |
Autor |
Wiadomość |
matezoma
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V
|
Wysłany: 02-09-2008, 21:07 Dziwny problem z podświetleniem konsoli
|
|
|
Witam,
Wcześniej pytałem się jak wymienić żarówki w konsoli środkowej, ale teraz mam pewien mały problem. Zauważyłem, że przyciski są podświetlone a pokrętła nie, ale to nie problem. Otóż zdziwił mnie trochę zegarek...dziś po dłuższej jeździe jak gasiłem samochód (był już wieczór) zauważyłem, że jak gaszę światła to włącza mi się podświetlenie zegarka, a gdy włączam światła to podświetlenie zegarka się wyłącza. I nie jest to przewidzenie, zasłaniałem ręka by był cień itp itd wszystko się zgadzało. A przed chwila (czyli już noc) chciałem jeszcze raz spr sprawdzić to podświetlenie i zauważyłem, że podświetlenie zegarka nie działa czy to włączę czy wyłączę światła. Czy to może być skichana elektryka? I sorki, że wyszedł taki referat ;p Aż czuję się winny
[ Dodano: 02-09-2008, 22:39 ]
I nawiasem mówiąc gdzie znajduję się żarówka od podświetlenia schowka? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 03-09-2008, 07:29
|
|
|
Zegarek nie gaśnie tylko się przyciemnia jak włączysz światła a rozjaśnia jak je wyłączysz.
Może masz skręconą jasność podświetlenia zegarów na minimum?
Schowek przynajmniej u mnie nie ma podświetlenia. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 03-09-2008, 08:22
|
|
|
walnij pięscią w zegarek od góry to sie zapali. Jak nie zapali, to przepaliła sie żaróweczka.. Jeżeli w zegarku wymieniałeś też podświetlenie (zapewne na LED), to załóż z powrotem żaróweczkę. LED nie przyciemnia sie tylko gasnie, a podczas włączonych świateł zegarek też świeci tylko słabiej |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
matezoma
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V
|
Wysłany: 03-09-2008, 08:49
|
|
|
Właśnie u mnie w ogóle nie ma regulacji podświetlenia. co mnie dziwi i denerwuje trochę. Da się to jakoś samemu (prosto ;p) zamontować ? |
|
|
|
 |
|
|