[Cari 1.8] kody do gls i jaka przyczynamigania kontrolki |
Autor |
Wiadomość |
bombel130 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2008, 22:24 [Cari 1.8] kody do gls i jaka przyczynamigania kontrolki
|
|
|
proszę o kody błędów do 1.8 GLS może ktoś wie gdzie to znaleść a powód kontrolka zapala się różnie np zapalam autko nie pali się ale minie np 5 s zapala się jadę z kontrlolką obr ok 4 tyś spuszczam na ''n'' czyli obroty na ok 800 kontrolka gaśnie i znowu na ''d'' i jest ok to kródki zarys jednej z najczęstrzych sytuacji autko z zapalonym kompem idzie dobrze co wy na to pozdrawiam wszystkich i dzięki wszystkim za życzenia urodzinowe a kolega chooper nich się najpier upewni czy są na forum do gls i w polskim języku a nie daje ostrzeżenia bo ja potrafię używać ''szukaj'' i czytać a druga sprawa nie piszę tylko o błędach więdz czytaj do końca pozdrawiam
a jak kolega wie gdzie to jest to niech pomoże po to jest forum bo ja nic takiego nie widzę |
Ostatnio zmieniony przez glina 25-01-2013, 13:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 02-08-2008, 22:57
|
|
|
jeśli to nie GDI to tu masz opisane kody błędów i jak je zdiagnozować bo jak GDI to tylko a kompie sprawdzą
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981
kontrolka CE bedzie się zapalała za każdym razem jak komputer odczyta błąd, więc nawet jak go wykasujesz to i tak sie pojawi. |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 04-08-2008, 07:23
|
|
|
kolego bombel - GLS to tylko opis wyposażenia, zapewne chodzi Ci o 1,8 SOHC jeśli przed liftem. Czy auto masz zagazowane, bo nic o tym nie napisałeś? |
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 04-08-2008, 08:14
|
|
|
siwek napisał/a: | jeśli to nie GDI to tu masz opisane kody błędów i jak je zdiagnozować bo jak GDI to tylko a kompie sprawdzą
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981
kontrolka CE bedzie się zapalała za każdym razem jak komputer odczyta błąd, więc nawet jak go wykasujesz to i tak sie pojawi. |
Nie tylko na kompie - niektóre GDI także na spinacz reagują - mój reaguje dopiero po podpięciu kabla z EvoScan i wtedy też mryga. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
bombel130 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2008, 12:16
|
|
|
istotnie autko w gazie i po skasowaniu błędów zapala się dalej |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 04-08-2008, 12:22
|
|
|
No to zezworkuj pin 1 i 4 z złączu diagnostycznym i policz co ci tam kontrolka CE na desce wymrygała i będziesz znał numer błędu i co on oznacza. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 04-08-2008, 21:09
|
|
|
tylko najpierw wymrógaj sobie błąd na benzynie a pozniej na gazie powtórz |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
|