Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
14-05-2014, 16:11
[Cari 1.8] Chcę Cari:D 1,8 ostatecznie 1,6 + LPG
Autor Wiadomość
cbanan 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma '96 1,8 SOHC GLS+LPG
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 14-08-2008, 17:41   [Cari 1.8] Chcę Cari:D 1,8 ostatecznie 1,6 + LPG

Jako, że jestem tu nowy(jako zarejestrowany user, bo przeglądam forum już od jakiegoś czasu) witam wszystkich serdecznie:)

Teraz do meritum,

miała być honda civic, ale w końcu trafiłem na TO forum i już wiem, że civica raczej nie będzie, zachorowałem na carismę.
Mam do wydania jakieś 12-13tyś i do tej kwoty chciałbym nabyć cari 1,8 (NIE GDI) ostatecznie 1,6 najlepiej z inst. podtlenku LPG ;) , jeśli bez to w tej kwocie musi się zmieścić założenie instalacji gazowej. Wiem, że zaraz odezwą się głosy, że najlepiej gaz założyć samemu, ale jako że jestem biednym studentem, nadmiaru kasy nie posiadam, a samochód z inst. raczej wychodzi taniej niż autko bez i montaż LPG na własny koszt. Samochodzik oczywiście chciałbym jak najmłodszy, ale za tą kwotę mogę się nastawiać na jakiś '96-'97, ale baaaaaaardzo zależało by mi, żeby miał klimę, nie ważne jaką byle działającą, bo słoneczko jest fajne, ale nie jak się stoi 0,5h w korku :/ Raczej muszą być też minimum 2 poduchy, bo o bezpieczeństwo dziewczyny też trza dbać :) .
Co do wymagać to chyba wszystko.
Co znalazłem sam:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6064180 - biały kolorek co prawda, ale jestem w stanie przeżyć :)
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5539069 - fajne wyposażenie, niski przebieg(podobno udokumentowany), niezła cena
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6067698 - wszystko co chcę, a nawet jeszcze więcej(climatronic), ale... brak info o bezwypadkowości
I to chyba tyle na ten moment. Prosiłbym o opinie o tych autkach( głównie te krytyczne:>).

Aha, jeszcze jedno: jakby był hatchback to byłaby pełnia szczęścia, sedan ostatecznie też może być, ale pomijając względy funkcjonalne imho jest duuuuużo brzydszy(nie obrażając posiadaczy sedanów :P )

Pozdrawiam

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 14-08-2008, 20:05   

za te kase spokojnie kupisz 1999 :)

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 14-08-2008, 20:48   

1999 ale tylko 1.6 ; / szkoda, że mitsu zrezygnowało z 1.8 16v

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

mouseman 
Mitsumaniak
Krzyś :)

Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Wysłany: 14-08-2008, 20:49   

Ostatnia Cari miała coś z przodem, kolor maski się wyróżnia. W dodatku rocznik 1996 czyli początek produkcji a jak wiemy dokładnością wykonania nie grzeszą.
"Butelkowa perła" lepiej się prezentuje wyposażenie myśle wystarczające. Jasna tapicerka może dużo powiedzieć o przeszłości.
Biała Cari jakoś mnie nie przekonała :D

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Wysłany: 14-08-2008, 23:50   

Co do drugiego samochodu z jasną tapicerką, przydałoby się zdjęcie foteli żeby chociaż na oko ocenić czy przebieg jest faktycznie ok. Poszukam Ci jeszcze innych ofert :)
pozdro

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi