|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Nowe reflektory do Carismy 1.9 (1997) |
Autor |
Wiadomość |
Kylek
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 172 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 26-08-2008, 08:42 [Cari 1.9TD] Nowe reflektory do Carismy 1.9 (1997)
|
|
|
Muszę wymienić przednie reflektory wraz z kierunkowskazami, bo mi ktoś uszkodził przód samochodu (znowu...). Od razu kupować oryginalne, czy polecacie jakieś dobre zamienniki? Myślałem, żeby kupić zamienniki kierunkowskazów, bo te są mniej istotne (i nie świecą cały czas) a reflektorów poszukać wsród aut uszkodzonych... Jakie są w ogóle koszty takich reflektorów/kierunkowskazów i czy z zestawie są silniczki regulacji ich wysokości (bo silniczki i tak miałem wymienić po ostatnim uszkodzeniu samochodu)? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 26-08-2008, 09:20
|
|
|
jeśli chodzi o CARI przed liftem to:
Ja mam założoną jedną lampę DEPO a jedną Hella i jedyne różnice to sposób mocowania żarówki oraz odrobinkę inny poblask odbłyśnika lampy - IMHO świecą jednak identycznie.
Co do kierunków to teraz mam HELLA ale mam tez luzem w zapasie TYC i także są niemal identyczne - no może HELLA są ciut bardziej błyszczące.
Nie muszę chyba pisać że ori HELLA są co najmniej 2-3x droższe niż DEPO czy TYC.
Co do silniczków to kupując lampy dostajesz je bez silniczków, dekielków, gniazd na żarówki itp. a i to musisz przy zamiennikach zastrzec że chcesz takie pod montaż silniczków - same silniczki przekłada się z tych lamp co masz chyba że je masz uwalone to niestety musisz osobno szukać silniczków a pewnie tanie nie są. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
pawel-krol
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6
|
Wysłany: 26-08-2008, 22:43 Re: Nowe reflektory do Carismy 1.9 (1997)
|
|
|
ja mam zalożone obie DEPO a kierunki TYC
zamienniki DEPO są ciut inne tak żewyglada jakby zderzak byl slabo spasowany.
lampy kupilem na allegro i oprucz silniczków byly kompletne do zamontowania w aucie.
co do swiecenia to porażka dlatego bede montował BiXenon |
|
|
|
 |
|
|