|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Porada - konserwacja |
Autor |
Wiadomość |
pantonik1
Mitsumaniak
Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 131 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: 28-08-2008, 21:28 Porada - konserwacja
|
|
|
Zrobiłem sobie porządną konserwacje. Niestety w swoim pajero II long z 94 zauważyłem wiele dziur i rdzy w podłodze i w ramie też (przy tylnim kole). Zrobiłem to elegancko, ale zauważyłem jeszcze, że należy musowo wymienić przewody paliwowe i hamulcowe!! Te metalowe były już skorodowane i nawet małe dziecko mogło nimi okręcać sobie palec, jak Gustlik z gwoździem. Teraz już jest ok.:-) Dobra rada: zobaczcie jak jest u was: podnieść dywaniki itp, aby później było mniej roboty. |
_________________ O samochód należy dbać tak samo, jak o kobietę! - bądź bardzo podobnie:-) pantonik1 |
|
|
|
 |
chudyone
Mitsumaniak

Auto: Lexus is200
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2007 Posty: 209 Skąd: Straszyn
|
Wysłany: 04-09-2008, 10:04
|
|
|
pantonik1 napisał/a: | Zrobiłem sobie porządną konserwacje. Niestety w swoim pajero II long z 94 zauważyłem wiele dziur i rdzy w podłodze i w ramie też (przy tylnim kole). |
sprawdź jeszcze z przodu pod zderzakiem bo tam też często jest dużo rdzy... |
_________________ Gdyby Bóg wolał napęd na przód chodzilibyśmy na rękach
 |
|
|
|
 |
pantonik1
Mitsumaniak
Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 131 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: 07-09-2008, 20:01 o widzisz
|
|
|
o widzisz, o tym nie pomyślałem uczynię to w wolnej chwili. Dziękuję za podpowiedź. |
_________________ O samochód należy dbać tak samo, jak o kobietę! - bądź bardzo podobnie:-) pantonik1 |
|
|
|
 |
|
|