Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przedni zderzak
Autor Wiadomość
gringo66 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-03-2010, 15:40   Przedni zderzak

Witam.Proszę o poradę.Pęk mi przedni zderzak.Zaciągałem informacje u lakierników- nie wszyscy udzielają gwarancji na klejenie i lutowanie zderzaka.Jak nie zabezpieczę to może pęknięcie postępować dalej.....

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 10-03-2010, 17:37   

cieszymy się, nie zazdraszczamy, ale gdzie pytanie ?

Zderzak wypadałoby zespawać w zakładzie w którym mają o tym pojęcie. Klejenie + wtapianie siatek to jak klejenie plasterkiem rany po ugryzieniu bulteriera. Będzie zamaskowane tylko na krótką metę (do najbliższej wiosny) i znowu popęka.

Poszukaj sobie zakładu zajmującego się spawaniem zderzaków (plastiku, a dokładnie "ABS")
Jeden masz na Chocianowickiej 178a edek.auto.pl (tutaj sam naprawiałem zderzak
Drugi niedaleko Marko - B & B Sailing Team Łódź, Nowa 34
trzeci na Łagiwnickkiej zaraz przy Warszawskiej, jadąc w kierunku Radogoszcza

ale jest też więcej.

ceny zbliżone, ok 10 zł/cm klejenia

gringo66 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-03-2010, 08:48   

Mnie śpiewali cenę od 700 do 1200 razem z malowaniem.A i tak nie dawali gwarancji na to , że nie pęknie ponownie.

[ Dodano: 12-03-2010, 09:51 ]
Chooper -przepraszam nie wczytałem się wgłębiej.Czy fachowo posklejali zderzak?Chodzi mi czy ponownie nie pęka w tym samym miejscu?Pozdrawiam.

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2010, 21:00   

Jak fachowo "POSPAWAJĄ" bo tak się ten zabieg nazywa, to nawet śladu nie będzie, a samo pomalowanie nie powinno nastręczać większych trudności.

Co do spawania, to mam dobry kontakt, i za zrobienie całego zderzaka (wraz z pospawaniem) wezmę 500zł......

P.S. Nikt Ci nie da gwarancji na naprawiany element, a na samą robociznę, jest miesiąc.....

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 13-03-2010, 09:48   

GringoXX, pospawany zderzak sam z siebie nie peknie, chyba, że nim znowu gdzieś przywalisz.

Nie wiem jakiego masz lancera, ale przedni zderzak na rynku wtórnym to koszt ok 200-300 zł, + malowanie ok 300 więc można się zmieścić w 500-600 PLN

gringo66 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-03-2010, 14:41   

Właśnie mam dylemat bo to 09 rocznik.

Firefly
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2010, 23:30   

Ja miałem pęknięty zderzak i musiałem szybko działać, bo pękał dalej a auto musiało jeździć. Pytałem się na Łagiewnickiej ile by kosztowało samo spawanie to powiedzieli że najpewniej ok 130zł, o ile nie jest to jakiś dziwny materiał. Ponieważ zależało mi bardzo na czasie a tam bym musiał czekać 2 dni na zrobienie to skończyło się na klejeniu zderzaka przy pomocy żywicy z włóknem szklanym. Znajomy mechanik powiedział, że może jest to trochę mniej profesjonalne, ale podobno bardziej wytrzymałe. Jak na razie miesiąc minął i wszystko się trzyma. A żywica kosztowała chyba niecałe 20zł.

Odpowiedz do tematu