|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Co sadzicie o olejach Neste? |
Autor |
Wiadomość |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 980 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 14-05-2006, 13:31 Co sadzicie o olejach Neste?
|
|
|
Znajomy nrozprowadza oleje Neste wiec moge sobie u niego niedrogo nabyc olej do autka Nigdy nie mialem okazji uzywania produktow z tej firmy. Interesuje mnie syntetyk dotychczas mialem mobila1 5w50. Warto sie tym zainteresowac?? |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 16-05-2006, 09:43
|
|
|
Nikt nie odpowiedział, to ja spróbuję, choć moja wiedza na ten temat szeroka nie jest. Miałem okazję skosztować syntetyka Neste w połowie lat 90-tych w Punto 1.1, któremu chciałem zafudować jakiś dobry olej. Neste akurat wchodziło wtedy na rynek polski i miało dobre ceny na swe produkty, a olej ten bardzo chwalił znajomy, który właśnie kupił Carinę i wywiadywał się o najlepsze produkty dla niej. Zalałem wtedy to Neste (5W40) i pożałowałem, bo silnik zaczął chlać olej w naprawdę dużych ilościach. Z tym że Fiat zalecał dla niego 15W40, ew. w zimniejszym klimacie 10W40. W tamtym okresie nie znalazłem syntetyka 10W..., więc wlałem 5W.. i chyba stąd podwyższone spalanie. |
|
|
|
 |
|
|