wymiana alarmu czy sterownik centralnego zamka ? |
Autor |
Wiadomość |
PAVEU
Mitsumaniak MitsuManiak:)

Auto: '89 E33A 4G63 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 18 Kwi 2008 Posty: 173 Skąd: Loobleen, 10-ta
|
Wysłany: 03-09-2008, 23:45 wymiana alarmu czy sterownik centralnego zamka ?
|
|
|
Witam! mam w moim Galu zamontowany w 95r autoalarm Cheetah. Teraz do rzeczy. Mialem 2 komplety pilotow. jeden gdzies posiany wraz z kompletem zapasowych kluczykow( gdzies pewnei lezy w domu ale znalezc to jak szukanie igly wiadomo gdzie) a drugi pilot juz odmawia powoli posluszenstwa. Dzis to wszystko jest ciutke tansze niz kiedys i zastanawiam sie nad wymiana alarmu na jakis prosty tanszy lub tez zamontowanie sterownika centralnego zamka. Przegladalem sobie cos takiego :
alarm:
Kod: | http://allegro.pl/item422950178_alarm_z_pilotami_scyzoryk_cz_wstrzas_syrena.html
|
sterownik centralnego :
Kod: | http://www.allegro.pl/item422827558_sterownik_kazdego_centr_zamka_f_komfort_kierunki.html
|
moze ktos cos doradzi. wiadomo autko 89r malo chodliwe wiec zaden tam wypasiony alarm juz byc nie musi chodzi mi glownie o zamykanie z pilota. I jak to sie ma z tym moim starym alarmem? wymontowac stary zamontowac nowy alarm czy niewymontowywac starego i zalozyc sterownik ? czy sie cos moze bedzie gryzlo ? trudne taki alarm zalozyc ?
pozdrawiam mam nadzieje ze nie zakrecilem zbytnio postu [/code] |
_________________ PROUD E33A OWNER  |
|
|
|
 |
TESTER
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 1998
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 224 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 04-09-2008, 08:24
|
|
|
A może wystarczy w pilocie jedynie baterię wymienić. Jeśli nie była zmieniana to siłą rzeczy wyczerpuje się i pierwszymi objawami takiego stanu jest właśnie naprzemienne działanie lub nie. |
|
 |
PAVEU
Mitsumaniak MitsuManiak:)

Auto: '89 E33A 4G63 2.0
Pomógł: 3 razy Dołączył: 18 Kwi 2008 Posty: 173 Skąd: Loobleen, 10-ta
|
Wysłany: 04-09-2008, 10:40
|
|
|
bateria zmieniana juz dwa razy. cos tam nie teges w nim jest bo jak wyjme go z obudowy to dziala, wloze do obudowy to kiepsko w sumie 100pln to nie taki pieniadz tylko kwestia zdemontowania mojego starego alarmu...czy to wystarczy odlaczyc centralke czy jak ?:) |
_________________ PROUD E33A OWNER  |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 26-09-2008, 22:46
|
|
|
PAVEU napisał/a: | bateria zmieniana juz dwa razy. cos tam nie teges w nim jest bo jak wyjme go z obudowy to dziala, wloze do obudowy to kiepsko w sumie 100pln to nie taki pieniadz tylko kwestia zdemontowania mojego starego alarmu...czy to wystarczy odlaczyc centralke czy jak ?:) | Jak zdejmiesz jedną centralkę to na 95% pod te same kable można podpiąć drugą, tylko trzeba zmienić złącze, ew kolejność kabli. Jednak osobiście jeśli boisz się w tym grzebać to polecam pojechać do jakiegoś instalatora, wymiana centralki jeśli już kable są zainstalowane nie powinna być droga. Jeśli chcesz montować tylko sterownik zamka zamiast alarmu to wystarczy zrobić obejście dla blokady zapłonu (jeśli alarm ma fabryczne wiązki i nie był dodatkowo "modyfikowany" to jeśli ma dwa grube kable to wystarczy je zewrzeć ze sobą, jeśli nie ma grubych kabli to szukaj instrukcji serwisowej do oryginalnego alarmu). |
|
|
|
 |
|