Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Szalejący prędkościomierz... Co to może być?
Autor Wiadomość
NaMigi
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2008, 22:35   [Cari 1.9TD] Szalejący prędkościomierz... Co to może być?

Witam.
Z góry przepraszam, że poruszam temat, który być może został już obgadany, ale nie mogę skorzystać z wyszukiwarki.
Ostatnio zauważyłam dziwną rzecz w mojej Cari. W czasie trasy kilkukrotnie zdarzyło się, że wskazówka prędkościomierza zaczęła "skakać" w zakresie od 40km/h do 100km/h, a później opadła na 0km/h i tak utrzymywała się przez jakiś czas. Po jakimś czasie wracała na swoje właściwe miejsce i wskazywała prawdziwą prędkość. Ma ktoś jakiś pomysł z czym to może być związane?

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-09-2008, 22:38   

Może być uszkodzony zestaw wskaźników. W Citroenach i Peugeotach to dość częsta wada. Może poprzedni właściciel coś dłubał przy zegarach ?

NaMigi
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2008, 00:40   

Muszę to sprawdzić. Nie mam pojęcia czy ktoś wcześniej dłubał, ale niepokoi mnie też to, że na ekranie komputera mam tylko datę, godzinę i stację radiową, a chyba powinno być coś więcej skoro mam Cari po lifcie (dodam, że mam orginalne radio)? A droga impreza z tymi wskaźnikami?

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-09-2008, 07:35   

W MSS jest jeszcze wskazanie temperatury zewnętrznej, a w Cari może być to wyświetlane na zegarach.
W Pugu naprawa zegarów to koszt 200-400 zł i łatwo znaleźć fachowca, bo to częsta usterka. W Miśku może być gorzej.

marty29
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2008, 07:52   

NaMigi napisał/a:
na ekranie komputera mam tylko datę, godzinę i stację radiową, a chyba powinno być coś więcej skoro mam Cari po lifcie (dodam, że mam orginalne radio)?

Wyświetlana jest temp. zewnętrzna, bieżąca data i godzina. Jak masz oryginalne radio to masz jeszcze wyświetlanie stacji radiowej, a jak nieoryginalne ( jak ja :P ) to bez nazwy stacji radiowej.

NaMigi
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2008, 20:07   

Faktycznie temperaturę też mam. A nie powinno być jeszcze jakiegoś spalania?

Odpowiedz do tematu