|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kilka pytań - Nowo nabyty Dodge Stealth TT |
Autor |
Wiadomość |
t0masz [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2008, 10:16 Kilka pytań - Nowo nabyty Dodge Stealth TT
|
|
|
Ostatnio stałem sie właścicielem Dodge Stealth TT mam kilka pytań co do tego autka.
Wymieniam oleje i chciałe sie dowiedziec ile gdzie wchodzi.
Do silnika kupilem już Motul V300 10W40, pomimo różnych (skrajnych) opini sprawdzimy co on jest warty.
Następnie czy można założyc normalny filtr oleju Filtron?
Ile oleju wchodzi do:
-silnika
-skrzyni
-transmitera
-mostu
Przekładniówke chcę kupic Redline. ????
co o tym sadzicie??
Chcialem jeszcze zapytać jakie powinno być ciśnienie oleju na ciepłym silniku, ale w barach na manometrze a nie na tym wskaźniku w środku. |
|
|
|
 |
udi
Forumowicz

Auto: GTO MR mk3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 233 Skąd: Lututow/Luxemburg
|
Wysłany: 17-12-2008, 20:03
|
|
|
pod tym linkiem wybierz auto,jak nie bedzie Dodge to wybierz Mitsubishi US tam sa wszystkie wiadomosci
http://www.ew2.lubesinfo....=1323&langid=12
A tak wogole to ja niedawno zalalem Motulem Synergie 6100 10 w 40.Przejechalem juz okolo 2tys km i jest dobrze.Co do cisnienia to przy wolnych obrotach okolo 800 przy rozgrzanym silniku to pokazuje okolo 0,7 bara ,przy 2000 obrotow na postoju okolo2,5bara,a przy 120km/h na piatym biegu i obrotach okolo 2000 cisnienie wynosi 2,8 bara mniej wiecej.Wiadomo ze jak jest zimny to cisnienie dochodzi do konca skali czyli 7 barow.Takie jest u mnie ,ale nie wiem jakie powinno byc na nowym silniku.Ja mialem wczesniej filtr oleju filtron ale teraz inny ale podobnej firmy.Jakos na nim chodzi tak wiec chyba moze byc. |
|
|
|
 |
|
|