Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wyswietlacz Space Star - problem
Autor Wiadomość
adam_1962 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-10-2010, 21:31   wyswietlacz Space Star - problem

Witam serdecznie,

Mam drobny problem i z gory dziekuje Wam za pomoc. Otoz w moim Space Starze 1.8 GDI nie działał w ogole wyswietlacz od czasow kupna samochodu (nie pokazywal wskazan typu srednie spalanie itp aczkolwiek wyswietlacz orginalny). W rodzinie mamy drugiego Space Stara tylko, ze 1.3. Przelozylismy wyswietlacz i opcje sie pojawily, aczkolwiek np. ilosc przejechanych km na zalanym baku pozostaje bez zmian i nic nie da sie zrobic, inne opcje nie pokazuja sie w ogole. Restart nic nie dal.
W zwiazku z tym mam pytanie czy w ogole wyswietlacz z 1.3 nadaje sie do 1.8 i co moze byc przyczyna mojego problemu,

pozdrawiam
adam

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 30-10-2010, 07:00   

Jeśli chodzi o przełączanie funkcji to instr masz tu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=57667

adam_1962 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-10-2010, 10:28   

dziekuje Ci za odpowiedz, oczywiscie przed zadaniem pytanie zapoznalem sie z tymi tematami. W moim przypadku jest tak, że pokazuje wyswietlacz jedna stala wartosc km ktore mozna przejechac na baku 217km, a przy przelaczaniu na inne opcje pokazuje tylko cos takiego -----, przy srednim spalaniu itp. i w tym mam problem

BigZbig 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.8 GDI 1999r.
Wysłany: 30-10-2010, 15:59   

Czy masz fabryczne radio?
Gdy 10 lat temu kupowałem 1.8 GDI to sprzedawca mówił mi o tym, że jeśli wybiorę inne, niefimowe radio, to niektórych funkcji z komputera na wyświetlacz nie wydobędę. Nie wiem, czy to prawda, wziąłem radio firmowe do tego modelu.

adam_1962 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-10-2010, 16:35   

tak oczywiscie firmowe, tylko teraz juz zastanawiam sie czy na logiczne myslenie, wyswietlacz z 1.3 bedzie tak samo dzialal przekladajac go do 1.8 GDI.

aren195612 
Forumowicz

Auto: Space Star GDI 99r
Wysłany: 31-10-2010, 07:25   

Zrób test wyświetlacza dla obu, dowiesz się jaki mają kod modelu, i dla jakiego typu pojazdu są skonfigurowane, jak to zrobić jest tutaj:link
Mi w GDI wychodzi kod 430 i MGX, może są takie same.
BigZbig napisał/a:
jeśli wybiorę inne, niefimowe radio, to niektórych funkcji z komputera na wyświetlacz nie wydobędę.

Firmowe radio nie nie jest konieczne, wg podanej w linku przez kolegę plecho1, procedury jest dostęp do wszystkich funkcji.

adam_1962 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 31-10-2010, 18:14   

w 1.3 istnieje mozliwosc wykonania w/w testow. Natomiast wyswietlacz z 1.8 nie reaguje w ogole, wiec chyba wszystko jasne.

rudi2704 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-11-2010, 21:53   

Jak wymienić taki wyświetlacz ?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 18-11-2010, 17:29   

rudi2704 napisał/a:
Jak wymienić taki wyświetlacz ?

Wystarczy poszukać na forum.
http://forum.mitsumaniaki...t=wy%B6wietlacz

adam_1962 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-11-2010, 19:35   

witam koledzy, a wiec zakupilismy nowy wyswietlacz, zamontowalismy i:

na wyswietlaczu pojawiaja sie zmienne typu spalanie, ilosc paliwa itp, przycisk display reaguje mozna te opcje zmieniac, ale zamiast okreslonych wartosci pojawia sie ------------- dokladnie cos takieg, testu, ktory uprzejmie mi pokazaliscie nie da sie wykonac.

pytanie, co dalej ? czy wymiana radia ? i tak z czystej ciekawosci carisma 1.8 GDI a space star 1.8 GDI wyswietlacz hipotetycznie powinien byc ten sam ?

pozdrawiam serdecznie!

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 24-03-2015, 10:31   

A ja sie podepnę pod temat. Na forum mozna znaleść instrukcje jak poslugiwac sie przyciskami na ekranie by wyswietlic rozne funkcje komputera nie posiadajac fabrycznego radia.
Ale nie znalazlem informacji co zrobic w przypadku posiadania wersji z nawigacja?
Wyswietlacz pozbawiony jakichkolwiek przyciskow. Czy po odlaczeniu oryginalnego radia i napedu cd wyswuetlacz bedzie pokazywal cokolwiek?
Zastanawiam sie czy tego nie wyciagnac bo map na polske i tak nie bedzie ale chodzi o wskazania samego kompa.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 24-03-2015, 19:43   

AidsD napisał/a:
Zastanawiam sie czy tego nie wyciagnac bo map na polske i tak nie bedzie ale chodzi o wskazania samego kompa.

Wyciągnij radio i odłącz małą wtyczkę to się przekonasz :wink: .
Tylko nie wiem czy jak będziesz chciał ponownie podpiąć czy nie będzie się burzył o oryginalną płytę od navi :? .
Więc jak to mówią jest ryzyko, jest zabawa :mrgreen: .
Ewentualnie pewnie da radę założyć standardowy wyświetlacz monochromatyczny i przerobić.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=69195

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 24-03-2015, 21:48   

Narazie wyciagnalem sam naped CD i wyswietlacz zamarl. Radio dziala ale obsluga intuicyjna raczej do wygodnych nie nalezy.
Dzieki za link.

Odpowiedz do tematu