Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] Zbiornik spryskiwacza
Autor Wiadomość
herflik95 
Forumowicz
Piotr

Auto: Skoda Octavia II 2.0 TDI
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-10-2008, 13:40   [Cari 1.9DI-D] Zbiornik spryskiwacza

Wiatm!
czy ktoś z was wyjmował juz w swoich Carismach zbiorniczek płynu spryskiwacha??? Czy trudno jest to zrobić??? Jak się do tego dobrac zeby nie narobic sobie zbędnej roboty! Musze go wyjąc bo mam z niego przeciek tj. jak wleje wiecej niz pół zbiornika płynu to mi przez jakaś dziurke ucieka. Czym mozna to było zakleić zeby nie przepuszczało. Osobiście mislałem nad rzywicą i włuknem szklanym. Czy ktoś zna inny patent na zaklejenie dziury???

hunter1111 
Forumowicz
Hunter

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8glx 97
Wysłany: 08-10-2008, 19:39   

musisz zdjąc przedni zderzak (niestety kupe przy tym roboty) zbiorniczek zmontowany jest na 3 śruby odkręcasz je i wyjmujesz cały zbiornik 0 problemu czym kleić to niewiem ale chyba żywica da rade

agent_olo
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2008, 21:52   

Może pompka od spryskiwcza poluzowała się i tam cieknie? Niewiem czy tak wyjmiesz zbiorniczek ale sręć koła w lewo i zdejmij oslone nad prawym kołem to dostaniesz sie do pompek. Sprawdź tam czy pompki są dobrze wciśnięte w zbiorniczek. Jeśli to nie pompki to może chociaż zauważysz ewentualny przeciek na zbiorniczku bez demontowania zderzaka

herflik95 
Forumowicz
Piotr

Wysłany: 09-10-2008, 07:35   

agent_olo, zrobie tak jak piszesz i zobacze co sie tam dzieje ale jak na pompkach bedzie sucho to klejenie musi sie jednak odbyć na wyciagnietym zbiorniczku a w takim razie jak zdemontowac zderzak jak by mi sie nie udało w inny sposob wyciagnac tego zbiorniczka???

agent_olo
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2008, 09:21   

Spróbuj najpierw tak jeśli to nie będzie na pompkach to może zobaczysz miejsce uszkodzenia zbiorniczka i uda sie skleić bez wyciągania.

hunter1111 
Forumowicz
Hunter

Wysłany: 09-10-2008, 16:24   

zderzak jest przejebane zdjąc jak nigdy tego nie robiłes to zajmie ci to z 3 godziny . najpierw musisz wyjąć oba kierunki a pożniej sruba po sróbie odkręcać najgorsze są te plastikowe normalnie masakra

herflik95 
Forumowicz
Piotr

Wysłany: 10-10-2008, 07:53   

wczoraj sie przygladałem temu i stwierdziłem ze powinno sie udać go wymontować po zdjęciu nadkola. Najprawdopodobniej dobiore sie do niego w sobote wiec dam znać jak z tym poszło. Wezme aparat i zrobie foty to sie do FAQ temat wrzuci

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 10-10-2008, 08:02   

hunter1111 napisał/a:
zderzak jest przejebane zdjąc jak nigdy tego nie robiłes to zajmie ci to z 3 godziny . najpierw musisz wyjąć oba kierunki a pożniej sruba po sróbie odkręcać najgorsze są te plastikowe normalnie masakra

jak oba kierunki??

przecierz w Carismie po liftingu sa zespolone z lampami ;) ??

kupujepolskieprodukty.pl

hunter1111 
Forumowicz
Hunter

Wysłany: 10-10-2008, 19:49   

no ja mam tą przed liftem i mam oddzielnie kierunki i żeby zdjąc błotnik trzeba je wyjąc najpierw . Nie wiem natomiast jak jest z tą po lifcie

herflik95 
Forumowicz
Piotr

Wysłany: 12-10-2008, 16:18   

agent_olo, dostałem sie do zbiorniczka tak jak pisałes, zdjołem koło a potem nadkole i potem dwie sróbki były do odkręcenia. Okzalo sie ze zbiornik jest pekniety na dlugosci 10 cm. Nie ma go co kleić tylko trzeba szukać nowego. Na pompkach jest sucho. Czujnik też jest uszkodzony. Moze ktos z was ma do sprzedania zbiornik z czujnikiem. Gdyby ktoś miał to prosze pisac na PW

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 12-10-2008, 16:54   

Pospawać plastikiem się go u blacharza nie da? (tak jak spawają plastikowe zderzaki itp. elementy z tworzywa ABS i nie tylko)

agent_olo
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2008, 20:49   

Takie pęknięcie to pewnie płyn zamarzł i rozsadziło. Spróbuj pokleić poxipolem lub czymś innym może da rade.
Na allegro jest kilka zbiorniczków
Jakbyś kupował to kupuj odrazu z pompkami bo często padają i zawsze sie mogą przydać (mi już 2 padły) :shock: .

XL 
Mitsumaniak
Rycerz Dżidiaj

Auto: Carisma 1,8 GDI EXE /98'/
Wysłany: 13-10-2008, 00:34   

Cytat:
Pospawać plastikiem się go u blacharza nie da?

Się da. I jest to jedyna skuteczna metoda, polietylenu trwale nie chwyta żaden klej (nawet "rzywica"). Naprawiacz zderzaków powinien to zaspawać za smarkate pieniądze. Jeżeli dobierze odpowiedni materiał na spoinę, naprawa będzie trwała.

Pozdrawiam, XL

herflik95 
Forumowicz
Piotr

Wysłany: 13-10-2008, 10:02   

spróbuje skleic go takia zgrzewarka do której wkłada sie laski plastikowe z domieszką kleju

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 13-10-2008, 10:07   

To nie będzie trzymać (inne tworzywo), poza tym ile kosztuje używany zbiorniczek, żeby się bawić w klejenie? Zrób to raz, a porządnie

Odpowiedz do tematu