[Cari 1.9DI-D] Zbiornik spryskiwacza |
Autor |
Wiadomość |
herflik95
Forumowicz Piotr

Auto: Skoda Octavia II 2.0 TDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-10-2008, 13:40 [Cari 1.9DI-D] Zbiornik spryskiwacza
|
|
|
Wiatm!
czy ktoś z was wyjmował juz w swoich Carismach zbiorniczek płynu spryskiwacha??? Czy trudno jest to zrobić??? Jak się do tego dobrac zeby nie narobic sobie zbędnej roboty! Musze go wyjąc bo mam z niego przeciek tj. jak wleje wiecej niz pół zbiornika płynu to mi przez jakaś dziurke ucieka. Czym mozna to było zakleić zeby nie przepuszczało. Osobiście mislałem nad rzywicą i włuknem szklanym. Czy ktoś zna inny patent na zaklejenie dziury??? |
|
|
|
 |
hunter1111
Forumowicz Hunter
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8glx 97
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 64 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 08-10-2008, 19:39
|
|
|
musisz zdjąc przedni zderzak (niestety kupe przy tym roboty) zbiorniczek zmontowany jest na 3 śruby odkręcasz je i wyjmujesz cały zbiornik 0 problemu czym kleić to niewiem ale chyba żywica da rade |
|
|
|
 |
agent_olo [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2008, 21:52
|
|
|
Może pompka od spryskiwcza poluzowała się i tam cieknie? Niewiem czy tak wyjmiesz zbiorniczek ale sręć koła w lewo i zdejmij oslone nad prawym kołem to dostaniesz sie do pompek. Sprawdź tam czy pompki są dobrze wciśnięte w zbiorniczek. Jeśli to nie pompki to może chociaż zauważysz ewentualny przeciek na zbiorniczku bez demontowania zderzaka |
|
|
|
 |
herflik95
Forumowicz Piotr

|
Wysłany: 09-10-2008, 07:35
|
|
|
agent_olo, zrobie tak jak piszesz i zobacze co sie tam dzieje ale jak na pompkach bedzie sucho to klejenie musi sie jednak odbyć na wyciagnietym zbiorniczku a w takim razie jak zdemontowac zderzak jak by mi sie nie udało w inny sposob wyciagnac tego zbiorniczka??? |
|
 |
agent_olo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2008, 09:21
|
|
|
Spróbuj najpierw tak jeśli to nie będzie na pompkach to może zobaczysz miejsce uszkodzenia zbiorniczka i uda sie skleić bez wyciągania. |
|
|
|
 |
hunter1111
Forumowicz Hunter
|
Wysłany: 09-10-2008, 16:24
|
|
|
zderzak jest przejebane zdjąc jak nigdy tego nie robiłes to zajmie ci to z 3 godziny . najpierw musisz wyjąć oba kierunki a pożniej sruba po sróbie odkręcać najgorsze są te plastikowe normalnie masakra |
|
|
|
 |
herflik95
Forumowicz Piotr

|
Wysłany: 10-10-2008, 07:53
|
|
|
wczoraj sie przygladałem temu i stwierdziłem ze powinno sie udać go wymontować po zdjęciu nadkola. Najprawdopodobniej dobiore sie do niego w sobote wiec dam znać jak z tym poszło. Wezme aparat i zrobie foty to sie do FAQ temat wrzuci |
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 10-10-2008, 08:02
|
|
|
hunter1111 napisał/a: | zderzak jest przejebane zdjąc jak nigdy tego nie robiłes to zajmie ci to z 3 godziny . najpierw musisz wyjąć oba kierunki a pożniej sruba po sróbie odkręcać najgorsze są te plastikowe normalnie masakra |
jak oba kierunki??
przecierz w Carismie po liftingu sa zespolone z lampami ?? |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
hunter1111
Forumowicz Hunter
|
Wysłany: 10-10-2008, 19:49
|
|
|
no ja mam tą przed liftem i mam oddzielnie kierunki i żeby zdjąc błotnik trzeba je wyjąc najpierw . Nie wiem natomiast jak jest z tą po lifcie |
|
 |
herflik95
Forumowicz Piotr

|
Wysłany: 12-10-2008, 16:18
|
|
|
agent_olo, dostałem sie do zbiorniczka tak jak pisałes, zdjołem koło a potem nadkole i potem dwie sróbki były do odkręcenia. Okzalo sie ze zbiornik jest pekniety na dlugosci 10 cm. Nie ma go co kleić tylko trzeba szukać nowego. Na pompkach jest sucho. Czujnik też jest uszkodzony. Moze ktos z was ma do sprzedania zbiornik z czujnikiem. Gdyby ktoś miał to prosze pisac na PW |
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 12-10-2008, 16:54
|
|
|
Pospawać plastikiem się go u blacharza nie da? (tak jak spawają plastikowe zderzaki itp. elementy z tworzywa ABS i nie tylko) |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
agent_olo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2008, 20:49
|
|
|
Takie pęknięcie to pewnie płyn zamarzł i rozsadziło. Spróbuj pokleić poxipolem lub czymś innym może da rade.
Na allegro jest kilka zbiorniczków
Jakbyś kupował to kupuj odrazu z pompkami bo często padają i zawsze sie mogą przydać (mi już 2 padły) . |
|
|
|
 |
XL
Mitsumaniak Rycerz Dżidiaj
Auto: Carisma 1,8 GDI EXE /98'/
Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Bytom-Rozbark
|
Wysłany: 13-10-2008, 00:34
|
|
|
Cytat: | Pospawać plastikiem się go u blacharza nie da? |
Się da. I jest to jedyna skuteczna metoda, polietylenu trwale nie chwyta żaden klej (nawet "rzywica"). Naprawiacz zderzaków powinien to zaspawać za smarkate pieniądze. Jeżeli dobierze odpowiedni materiał na spoinę, naprawa będzie trwała.
Pozdrawiam, XL |
|
|
|
 |
herflik95
Forumowicz Piotr

|
Wysłany: 13-10-2008, 10:02
|
|
|
spróbuje skleic go takia zgrzewarka do której wkłada sie laski plastikowe z domieszką kleju |
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
|