Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
naprawa Gala w serwisie Mitsubishi
Autor Wiadomość
Matik608 
Mitsumaniak

Auto: BMW E61 3.0D
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 31-12-2008, 14:16   naprawa Gala w serwisie Mitsubishi

witam.
mam takie pytanie, czy naprawial ktorys z kolegow/ kolezanek swojego Misia w serwisie Mitsu w Łodzi? jestem z sieradza, nie mam tu zadnego dobrego mechanika a dac jakiemus magikowi zeby sie uczyl i pozniej sie denerwowac czy auto gdzies w dalszej trasie nie stanie mi sie nie usmiecha.... i tak sie zastanawiam nad serwisem w Łodzi lub Kaliszu.... Orietuje sie ktos ile tam kosztuje np wymiana rozrzadu lub wahacza?

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2008, 14:50   

Auto: Galant EA2A
Klub: 01189/KMM
Region: Łódzki

EA2A czyli 2.0 16v. Nie jest to za bardzo skomplikowany silnik. Wymianę rozrządu powinien zrobić każdy mechanik.......choć spotkałem się z kilkoma magikami.

Serwis weźmie troszkę pieniążków, gdyż nie robi na zamiennikach. Jeżeli chcesz to mogę Ci wskazać parę warsztatów w Pabianicach godnych polecenia.....(ze 3 się znajdą).

1. Pan Tyczyński , Pabianice, Leszczynowa 6/8
2. Pan Szewczyk , Pabianice, Kamienna 20
3. Ja mogę wymienić ci rozrząd. (tzn mój ojciec - nie posiada firmy)

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-12-2008, 15:08   

Forest_Taft, a w serwisie swoje czesci daja? tzn nie mogo zajechac ze swoimi gratami i zeby mi tylko zalozyli??

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2008, 16:15   

Wiesz co......nigdy nie próbowałem. To w tym Nie bardzo Ci pomogę.

Wiem tylko że koleżanka jak pojechała Coltem '95r 1.6 16v na wymianę pompy wody i żarówek w reflektorach to jak zobaczyłem fakturę to o mało nie upadłem.

Róg ulicy Kolumny i Rzgowskiej.

Wymiana pompy wody: ~800zł (dokładnie nie pamiętam) A koszt pompy (w IC ok 170zł).
Wymiana żarówek: 170zł. Biorąc pod uwagę żarówki Philips/Narva za ok 70zł to koszt samej wymiany w jednej lampie 50zł.....

Powiem inaczej.....komu wymienić żarówkę? Będę wymieniał całodobowo......hehehe....dzień pracy i myślę że Colta bym kupił :)

Dla tego ja osobiście omijam serwisy, a wszystko robię sobie sam ew. z pomocą Brata lub Taty.

Choć nie mogę tu ukrywać, że mam warunki (garaż, narzędzia i inny niezbędny sprzęt) aby dokonywać napraw samemu. A do tego LEKTURA FORUM bardzo pomaga w naprawach.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 31-12-2008, 16:38   

Matik608, mozesz miec swoje czesci. Serwis takze proponuje Ci orginal/zamiennik. Na zamienniki maja bardzo duza marze wiec taniej jest kupowac w innym miejscu. Roznica jest tylko w gwarancji udzielanej przez serwis po naprawie. Za "Twoje" zamienniki nie biora odpowiedzialnosci (chyba, ze kupiles u nich). Uprzedz serwis w momencie umawiania sie, ze przywieziesz swoje czesci. Pamietaj tez, ze serwis lepiej lub gorzej ale trzyma sie zalecen producenta, wiec jezeli trzeba wymienic "podkladke" to Ci ja wymienia mimo, ze Ty takowej nie przywiozles.

Matik608 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-12-2008, 17:39   

mkm, wlasnie o to chodzi ze w serwisie jest w miare pewnie, ale jak sa takie ceny jak napisal Forest_Taft, to ja dziekuje postoje.... mam jednego dobrego mechanika, tzn robil mi blacharke, tylko z nim jest ten problem ze np wymiana rorzadu, mowie o pompie wody to on lee po co, puka mi whacza lee nie przezywaj nic sie nie stanie...
i nie oddaje starych czesci co wymienia i na rece tez nie lubi jak mu sie patrzey... boje sie ze kupie rozrzad pompe wody i wszystko co mam do wymiany i moze mi cos pochachmecic;/ powie ze wymieni a nie wiadomo jak moze byc...

Odpowiedz do tematu