Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
otwieranie drzwi a wycieraczki
Autor Wiadomość
cez
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2008, 12:11   otwieranie drzwi a wycieraczki

Witam, po raz kolejny zwracam się z prośbą a chodzi o dziwną i denerwującą sprawę...
W momencie otwierania drzwi (centralnego zamka) uruchamia się tylnia wycieraczka :doubt: , po czym przebyje sobie połowę swojej drogi i zatrzymuje się, a co gorsza ta wycieraczka nie chce wogóle działać... :-X
Nie wiem co to może być, bezpieczniki sprawdziłem i nic nie wskazuje że to one hmmm dziwne rzeczy z tymi carismami ale są fajne :biggrin:
Prosze Was o pomoc... :cry:

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-11-2008, 12:57   

To raczej nie dziwna rzecz carismy a czyjaś nieudana robota przy elektryce:P

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-11-2008, 14:50   

Sprawdź wiązkę która dochodzi do tylnej klapy, wygląda na to że ktoś grzebał i zamiast na siłownik od centralnego w tylnej belce podłączył przewód do silnika od wycieraczek. (nawiasem mówiąc wycieraczka w tym przypadku działa prawidłowo).
Nie wiem gdzie zaczyna się ta wiązka ale zacząć trzeba od bezpieczników pod kierownicą, powinny być ślady szperania przez OBCYCH

cez
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2008, 12:46   

Witam, no i sprawdziłem tą dolegliwość i okazało się iż poprzedni właściciel chyba nie za bardzo znał się na elektryce albo nie chciało się dobrze zaizolować wiązki i stąd ten problem...Pozdrawiam :wink:

Odpowiedz do tematu