Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Pajero] centralny zamek [awaria]
Autor Wiadomość
bogdan762
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2008, 19:45   [Pajero] centralny zamek [awaria]

Witam wszystkich na forum.Padł mi CZ,początkowo zacinał się ale po kilku próbach było ok,teraz zero,bezpieczniki sprawdzone.Pomóżcie gdzie szukać jakiegoś przekażnika lub ukrytego bezpiecznika a może innego :ustroistwa:Zgóry dzięki.
Ostatnio zmieniony przez Gene 08-10-2008, 10:35, w całości zmieniany 2 razy  

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-10-2008, 08:07   

Witaj Bogdan762, nie bardzo kojarze pojarki (jedynki) z 1990 roku aby mialy "centralny". Pytalem sie jednego goscia co sie dobrze w starszych ogarnia i wychodzi z tego, ze albo masz jakas wypasna wersje albo cos ktos dorabial. Podstawowe pytanie czy to jest juz V40? Bo 90 rok to przelom I i II. Propozycja na szybko jest taka, przeszczepic organ z innego auta. Kwestia czy znajdziesz "dawce" lub sam zamek.

Gienia 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 DiD 04
Wysłany: 08-10-2008, 09:51   

Masz CZ we wszystkich drzwiach?

bogdan762
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2008, 20:34   

Powitać.Dzięki Gene za radę,jednak w elektryce to jestem niezbyt mocny i niełapię co <przeszczepić> oraz co to V40,a CZ to myślę że org.działał na pilota i kluczyk na wszystkie furtki.Co do wypasu to klima i już tył na sprężynach,a sam założyłem przedni zderzak od II-pasuje.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 09-10-2008, 07:04   

V40 - to dlugie Pajero II-ej generacji.
Przeszczepic - chodzilo o to aby nie bawic sie w poszukiwania usterki tylko wymienic na inny dzialajacy centralny zamek.
Mozesz podeslac VIN na pw to sprawdze co i jak z oryginalem.
Powodzenia

Berni 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Wysłany: 12-10-2008, 23:17   

Hejka napisz coś więcej centralny nie działa w ogóle czy otwiera tylko niektóre drzwi-może jakieś cięgno spadło( masz centralny z alarmem czy bez-tutaj może byc wina baterii w pilocie -wiem że to głupie ale z prądem działa lepiej) jakiejś strasznej filozofii w centralnym to nie ma- jeżeli całkiem się załamiesz to daje Ci profil mojego kumpla z Krakowa -jeździ outkiem i naprawia zamki stacyjki więc pewnie da radę ci pomóc pozdrawiam http://forum.mitsumaniaki.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=8358 -opisz mu wszystko na pw -chłopaki dadzą radę

bogdan762
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2008, 21:40   

Wreszcie znalazłem czas w długi weekend i udało się !!Rozbebeszyłem całą deskę rozdz. i zna lazłem dodatkowe bezpieczniki od drzwi po prawej stronie pod deską. Motto tego mam; Szukajcie aż znajdziecie! Teraz znowu muszę wziąć się za szczotki alternatora bo coś kontrolka zaczeła się pokazywać,może ktoś ma patent jak sprawnie wyjąć alternator bo na pierwszy rzut oka to widzę problem.Pozdrawiam wszystkich. :lol: :lol:

Odpowiedz do tematu