zapytanie o amortyzatory |
Autor |
Wiadomość |
martin01
Forumowicz
Auto: Lancer Ralliart 2.4L Mivec
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-03-2010, 20:23 zapytanie o amortyzatory
|
|
|
Mam pytanko - w lewym kole przy jeździe po nierównościach coś mi wali w zawieszeniu, tak jakby tam siedział krasnal i młotem traktował. Pojechałem na badanie amortyzatorów. W lewym kole przyżąd pokazał sprawność amorka na 12%!!!!, w prawym 97%. Więc mam nadzieję że problem zlokalizowany. Moja wersjajest taka że przy dobijaniu tłoczysko amortyzatora dobijało i stąd opisane odgłosy. Szanowne grono podziela moją opinię ??
Pytanie pierwsze - czy wymienić oba ?? jak wsadzę nowy na prawe koło to będzie miał tak samo jak teraz obecny amorek !!
Pytanie drugie - czy ktoś sie orientuje czy czeka mnie import zza kałuży czy może ktoś wie od którego lancerka pasują amortyzatory do mojego amerykana ?? Ktoś się kiedyś rozpisywał na forum że od 2.0 zawieszenie pasuje ?? |
_________________ Mario Lancerownik |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 21-03-2010, 20:27
|
|
|
Moim zdaniem zawias ten sam co w 2.0. Mógł byś zapytać w ASO czy numery części są te same. Jak amor nie działa (12% to nie działa) to koło się odbija na nierównościach a nie trzyma kontaktu z podłożem. Dodatkowo drgania są przenoszone na samochód a nie tłumione.
Wymienić oczywiście 2. |
|
|
|
 |
martin01
Forumowicz
Auto: Lancer Ralliart 2.4L Mivec
|
Wysłany: 26-03-2010, 11:21
|
|
|
Byłem w serwisie i pytałem o zawiasy (amortyzatory) do mojego ralliart 2.4 oraz dla porównania do wersji 2.0
Powiedzieli mi że wizualnie "wydają się" byś takie same ale charakterystykę pracy mają na pewno inną ze wzglądu na inne masy silników... Niestety nie podali mi numeru części dla porównania. Gdzie mógłbym sobie sprawdzić czy numer części jest taki sam ?? Czy ma ktoś może manuale aby to potwierdzić ?? Raz mitsumaniak krzychu wspominał że są takie same - czy to pewne ?? Jeżeli tak to pójdę i kupię w ciemno do 2.0..
Pozdrawiam weekendowo... |
_________________ Mario Lancerownik |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała