Auto z UK jak poznac? |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2006, 20:31 Auto z UK jak poznac?
|
|
|
Jak wszyscy widzimy coraz wiecej aut jezdzi z kierownica po prawej stronie ktore w pozniejszym czasie przechodza cudowna metamorfoze na kontynentalne warunki.
Wiadomo wiekszosc osob sprowadza je na czesci lub dla siebie ale zdarzaja sie przypadki ze takie auto idzie od razu na sprzedaz lub za kilka miesiecy, lat, bedzie na sprzedaz.
Mi osobiscie taka sytuacja na rynku przypomina sytuacje "skladakow" sprzed kilku lat i problemow z ich odsprzedaza.
Wracajac do sedna sprawy jak poznac takie auto (przygotowane profi)?
Wiadomo jesli ktos chcialby ukryc, a kupujacy nie mialby mozliwosci/znajomosci sprawdzic w urzedzie skad przyjechalo auto to sprzedawca wymienilby fotele, boczki.
Mozna tez poznac na scianie grodziowej ale jesli jest uniwersalna i dobrze blacharsko-lakierniczo przygotowana? Macie jeszcze jakies pomysly? Ba ja niechcialbym nieswiadomie kupic anglika. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-08-2006, 20:33
|
|
|
VIN |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2006, 20:38
|
|
|
nie moze byc tak ze auta produkowane na wyspach maja kierownice po lewej stronie, a auta produkowane na kontynencie po prawej, przeciez wiekszosc toyot pochodzi z angli.
ale vin moze byc jednym z powodow aby dokladnie przyjrzec sie autu. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 01-08-2006, 20:40
|
|
|
W VIN masz zakodowane równiez po której stronie jest/była kierownica. Sprawdzając VIN wiesz nie tylko gdzie samochód został wyprodukowany ale również w jakiej wersji i gdzie miał kierownicę.
Serio serio. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2006, 20:43
|
|
|
o widzisz nie wiedzialem, jakie to proste |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 01-08-2006, 22:26
|
|
|
Z tego co wiem i widziałem to tamtejsze ople wychodzące z fabryki mają tak zgrane blachy, że po jednej stronie maski jest 1cm a po drugiej już tylko 1mm - taka dokładność |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2006, 00:32
|
|
|
moze po wyjeździe z fabryki ten opel wpadł na drzewo ;] widziałem vauxhalla vectrę z 2000 roku i nie było żadnej różnicy w jakości wykonania między nim a europejczykiem |
|
|
|
 |
|