[Cari 1.6] gumy amortyzatorów tył (góra) kupię |
Autor |
Wiadomość |
czarek1005 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2007, 19:33 [Cari 1.6] gumy amortyzatorów tył (góra) kupię
|
|
|
witam jeżeli ktoś z was ma takie gumki lub wie gdzie można tanio kupić to proszę a adres carisma 1.6GL sedan 98r. Bardzo głośne stuki z tyłu przy nierównościach sprawdzałem u mechanika nie ma luzów, amorki też ok. podobno gumy góra do wymiany tylko nigdzie w sklepach ich nie ma, orginały ok.200zł sztuka w mitshubishi? trochę dużo jak macie jakieś namiary dajcie znać będę wdzięczny. Pozdrawiam Czarek.. |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 24-09-2007, 19:55
|
|
|
Członek Naszego klubu: japaneze
Marek Malik
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 25-09-2007, 01:08
|
|
|
sa z tylu 4szt. po 2 na strone u japaneze kupisz za 15zl /szt. |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 25-09-2007, 07:09
|
|
|
Dla mnie to ciekawa diadnoza i skąd wiadomo że amorki są ok.
Jak są Monroły to można wywalić na śmieci bo zawsze bądą stukać czy nowe czy stare, JA u siebie wstawiłem KYB i cisza poza wahaczami pomocniczymi ale paczka od Marka już idzie więc i to poprawię.
Wracająć do gumek w moim nie było widać śladu zużycia więc nie wiem dla czego mają u ciebie stukać ale koszt mały więc można się pobawić w zmianę. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
czarek1005 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2007, 21:08 cari
|
|
|
amortyzatory na przeglądzie wyszły na b.dobry nigdzie luzów nie było przynajmniej tak mówił facio jeszcze później byłem u mechanika podnieśliśmy tył i brechą sprawdzał wszystko co tam jest stwierdził że ok. potem patrzył w bagażniku a ja brechą podnosiłem i opuszczałem koło a on przyglądał się na amortyzator stwierdził że gumy można wymienić ale czy to są gumy ??? może carismy tak mają napiszcie czy wasze auta są ciche na łączeniach asfaltu bo u mnie słychać każdą większą nierówność. Pozdrawiam Czarek. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 28-09-2007, 01:22
|
|
|
wymien te gumki i amory, powinno pomoc :)aczkolwiek czy denerwuje cie to na tyle zeby wywalic ok 450zl ?? |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
loidd
Mitsumaniak KMM

Auto: carisma 1,9 TD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 71 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 28-09-2007, 13:10 Re: cari
|
|
|
czarek1005 napisał/a: | amortyzatory na przeglądzie wyszły na b.dobry nigdzie luzów nie było przynajmniej tak mówił facio jeszcze później byłem u mechanika podnieśliśmy tył i brechą sprawdzał wszystko co tam jest stwierdził że ok. potem patrzył w bagażniku a ja brechą podnosiłem i opuszczałem koło a on przyglądał się na amortyzator stwierdził że gumy można wymienić ale czy to są gumy ??? może carismy tak mają napiszcie czy wasze auta są ciche na łączeniach asfaltu bo u mnie słychać każdą większą nierówność. Pozdrawiam Czarek. |
witam
przerabiałem ten temat w ubiegłym roku - wybite górne mocowanie amortyzatora (gumy). - 100%. ja wymontowałem stare jako wzór i dopasowałem bodajże z volvo S40 (na szrocie 50 zł kpl).
ps. po wymianie gum będziesz miał cisze |
|
|
|
 |
Zbigniew [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2007, 19:07
|
|
|
Witam
Też próbuję kupić owe gumy i nigdzie nie mogę ich dostać, wszędzie odprawiają mnie z kwitkiem; nie macie namiarów gdzie mogę to kupić. Pomóżcie |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 28-09-2007, 20:03
|
|
|
ludzie
Zbigniew zobacz na drugi post w tym temacie
loidd napisał/a: | (na szrocie 50 zł kpl). |
bo to te same mocowania, ale tez interes zrobiles kupiles uzywane a za nowe bys dal 10zl wiecej |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
czarek1005 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2007, 20:06 gumy
|
|
|
cześć. wyżej masz podany telefon (japaneze) są dostępne po 15zł za sztukę 2szt. wchodzi na jedną stronę, dzisiaj zamówiłem. Pozdrawiam Czarek. |
|
|
|
 |
Zbigniew [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2007, 21:17
|
|
|
dzięki serdeczne |
|
|
|
 |
wegiel [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 11:03
|
|
|
A bylby ktos tak uprzejmy i podal numery tych gum? |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 18-12-2008, 08:52 Re: cari
|
|
|
loidd napisał/a: |
witam
przerabiałem ten temat w ubiegłym roku - wybite górne mocowanie amortyzatora (gumy). - 100%. ja wymontowałem stare jako wzór i dopasowałem bodajże z volvo S40 (na szrocie 50 zł kpl).
ps. po wymianie gum będziesz miał cisze |
a moze ktoś opisac jakie są objawy wybitych gum??
bo u mnie w jednym kole własnie mam stuki: podczas jazdy takie pukanie, osattnio nasiliło się jak np. wyprzedzam lub gwałtownie przyspieszam to słyszę mocniej
opona 100 % dobra
felga wyważona
łożysko zmienione
zbieżność ustawiona
przegląd zrobiony
i właśnie obstawiam: albo krzywa tarcza i stuka albo właśnie coś z amortyzatorem nie teges |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 18-12-2008, 10:12
|
|
|
gulgulq - szwagra, dziecko, zone lub tesciowa w bagaznik - dziurawa droga, reka na kielich i wyczujesz czy jest luz czy nie ma |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|