Wigilia 2008 |
Autor |
Wiadomość |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2008, 13:03 Wigilia 2008
|
|
|
Witajcie.
Znowu Foreścik rozrabia.....ale przejdę może od razu do rzeczy....
Co byście powiedzieli na spotkanko wigilijne? Miejsce i czas dla mnie obojętny, byle nie w same święta.
Tak sobie dziś siedziałem i myślałem, co by właśnie spotkać się przed swiętami, podzielić opłatkiem, poskładać sobie życzenia itp......ot po prostu wigilia.....
Mogę się zakręcić w Pabianicach za jakimś przyzwoitym lokalem, dowiedzieć ceny. Myślałem o czymś na styl np Catteringowy.....
Jedna wielka zrzutka na talerzyk i lokal z kelnerami itp....
Wiem że w Pabianicach biorą ok 90-150zł za talerzyk. Święta idą to może i takie coś zorganizujemy?
Zrzucilibyśmy się np na konto moda regionu, i dalej po uzgodnieniu kto załatwia, gdzie najlepiej, itd, mod byłby kierowany (chodzi o pomoc, adresy itp) przez osobę która znalazła by najlepszą ofertę do dalszych poczynań....(rezerwacje itp.)
Co wy na to?
Jak już pisałem wcześniej miejsce i czas dla mnie obojętne byle nie w same święta....Dla przykładu....np 13 lub 20 grudnia o godzince 16. |
|
|
|
 |
Mi
Mitsumaniak

Auto: CJ0 1.3 16V 2002
|
Wysłany: 06-11-2008, 20:51
|
|
|
ja moge upiec świąteczne ciasto |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2008, 20:56
|
|
|
Jeżeli było by z Cateringiem to Ciasto nie potrzebne..... |
|
|
|
 |
iza
Mitsumaniak IZABELA

Auto: mitsubishi colt,carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-11-2008, 22:06
|
|
|
Osobiecie fajny pomysl ale............sa to swieta wydatek 300zl nie bardzo moge sobie pozwolic ale pomysl jest super i mam nadzieje ze sie spotkamy WSZYSCY |

|
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2008, 09:41
|
|
|
Dla tego piszę.....bo może znajdzie się taniej. W Pabianicach są takie stawki, ale np może w Łodzi czy Zgierzu znajdzie się taniej....Fakt że trochę mało czasu zostało...i może pomysł w tym momencie jest niepotrzebnym zawracaniem głowy. Ale w coś trzeba wierzyć, ja wierzę że się uda....:) |
|
|
|
 |
Mi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-11-2008, 13:11
|
|
|
Wykorzystując fakt, że wiekszość jest jeszcze poruszona wczorajszym spotkaniem, poruszam temat spotkania wigilijnego.
Nie jestem za cateringiem, okres świąteczny sam w sobie pożera mnóstwo kasy. Nie musimy tez umawiać się, że każdy z nas cos przyniesie, bo i tak wszyscy nie przyniosą.
Jak dla mnie to wystarczy sam opłatek by można było sobie życzenia świąteczne poskładać i oczywiście swietne towarzystwo. |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2008, 13:20
|
|
|
Ja jestem za, a nawet jak już było wspomniane na spocie.....to na tzw, koszyczkowy....wszystko do uzgodnienia. |
|
|
|
 |
misiek-misiek
Mitsumaniak Kawosz :)

Auto: MSS; N16
|
Wysłany: 24-11-2008, 18:06
|
|
|
Tu żona Michała - Iza:
Ja może zostanę przy swojej propozycji. Niech każdy coś przyniesie i gitara gra. Ten śledzika tamten sałatkę czy kapustę z grochem i sprawa załatwiona Na talerzykach papierowych też można zjeść. Nie liczy się oprawa tylko ludzie którzy są przy nas... |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2008, 20:14
|
|
|
A ma ktoś propozycje na temat miejsca???? |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 24-11-2008, 20:16
|
|
|
pytanie tylko GDZIE? bo jak do knajpy wpadniemy ze swoją wałówką, to nas pozdrowią wyprostowanym środkowym palcem... |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2008, 20:18
|
|
|
dokładnie, a najprostsza i najtańsza sala OSP będzie ze 300 kosztowała, a i złapać ciężko bo ciągle jakieś śluby..... |
|
|
|
 |
misiek-misiek
Mitsumaniak Kawosz :)

Auto: MSS; N16
|
Wysłany: 24-11-2008, 21:46
|
|
|
Forest_Taft napisał/a: | dokładnie, a najprostsza i najtańsza sala OSP będzie ze 300 kosztowała, a i złapać ciężko bo ciągle jakieś śluby..... |
No bez przesady...... da się komendantowi ze 2 flaszki mocniejszego napoju i się wejdzie
Zaśpiewamy 100 lat młodej parze....
A tak na poważnie jakby się znalazło jakieś miejsce pod dachem to ja mogę 6 krzeseł ogrodowych przywieźć, stolik też się jakiś chyba jeszcze znajdzie. Kawałek co prawda mam ale towarzystwo ok (pozdrowienia dla Mi ) więc nie ma problemu.
A może ktoś ma Cantera z dużą paką
Albo można napalić jakieś ognisko (oczywiście w legalnym miejscu), postać chwilę, podzielić sie opłatkiem, zmarznąć i porozjeżdżać się do domów. Nic mi w tej chwili więcej do głowy nie przychodzi. Chyba jestem za bardzo zmęczony
Na koniec powiem, że jest jeszcze kilka dni do namysłu i parę osób jeszcze odwiedzi ten temat i coś zaproponuje. Tak myślę. Na razie. Idę spać..... |
|
|
|
 |
Mi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-11-2008, 21:57
|
|
|
misiek-misiek napisał/a: | ale towarzystwo ok (pozdrowienia dla Mi ) więc nie ma problemu. |
Czy Ty liczysz, że upiękę Ci osobne ciasto?
Domyślam się, że nikt do domu takiej bandy dzikusów nie wpuści, zostaje nam albo wynajęcie jakiejś salki (nic nie wpada mi do głowy) albo gdzieś w knajpie z ograniczoną liczbą rzeczy jakie ze sobą wniesiemy... |
|
|
|
 |
iza
Mitsumaniak IZABELA

Auto: mitsubishi colt,carisma
|
Wysłany: 25-11-2008, 00:11
|
|
|
hmm sluchajcie moge zapytac mojej szefowej czy udostepni lokal na pare godz lecz jedno ale.......
1 tylko w tyg gdyz pracujemy do 22 wiec... my wchodzimy po 22
2 moj lokal to lokal gastronomiczny w czasie pracy nie da rady
3 pewnie nie bedzie chciala za darmoche
wiec prosze sie zastanowic czy chcecie |

|
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2008, 08:40
|
|
|
Mi napisał/a: | Czy Ty liczysz, że upiękę Ci osobne ciasto? |
a to wypiekasz na indywidualne zamówienie????
Ja się dostosuję do reszty, z resztą i tak teraz ja muszę się zrewanżować i dojechać...... |
|
|
|
 |
|