|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
dziwnie twardy odgłos silnika - z rana po odpaleniu i nie ty |
Autor |
Wiadomość |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 21-12-2008, 16:48 dziwnie twardy odgłos silnika - z rana po odpaleniu i nie ty
|
|
|
witam ,może wiecie jaka może być przyczyna twardej pracy silnika 6G72 wolnossącego....
silniczek chodził cicho jak pszczólka a po tych przymrozkach i deszczu z rana na zimnym zaczął jakoś dziwnie pracować ....jakby na ssaniu po czym ssanie wyłącza się obroty spadają normalnie poniżej 1000 na luzie ale silnik dalej jakoś tak twardo chodzi i na wolnych jak i po dodaniu gazu ,isć idzie normalnie ale ta twardość przeszkadza ....nie wiem jak to w czasie jazdy bo nie słychać w kabinie jedna k jak się rozgrzeje silnik to chyba ciszej się robi . objaw z rana jest taki jakby góra nie dostała smarowania z powodu gęstego oleju ale to po sekundach powinno się uspokoić jednak się nie uspokaja ,zaworów nie słychać tylko coś dobiega z bloku,chyba pierwszego od chłodnicy z okolic rozrządu ? .....normalnie głupi jestem..... |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
pavulon
Mitsumaniak

Auto: Pajero III
|
Wysłany: 22-12-2008, 09:16
|
|
|
hmmmm kolego mnie to wyglada na samoregulatory u mnie i pewnie w wielu innych autach które maja samo.reg na zimnym silniku z rana słychac stukot taki własnie twardy. U mnie traw to około 2 sekundy i sie wycisza.
Jednak jesli tobie stuka juz jak sie rozgrzege to możliwe ze sie zawiesił popychacz.
U mnie jeszcze stuka to też słychac w kabinie ale to zaworki do spalin co je mieszają z powietrzem zeby dopalic ale po rozgrzaniu wyciszają sie. |
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 22-12-2008, 13:57
|
|
|
no właśnie ,tak jest zagrają regulatory ale krótko , terkotanie przestaje"klepanie" olej dochodzi na regulatory i...............dalej jest takie twarde ssanie .....wczoraj pregoniłem auto 100 km i gdy wróciłem wyszedłem z autka to silnik normalnie pracował ....sam juz nie wiem ...może to od krótkich odcinków jazdy tak się dzieje....? |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
|
|