Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Halogeny do Mitsu 1.6 kombi
Autor Wiadomość
slaw.pl
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2009, 23:16   Halogeny do Mitsu 1.6 kombi

Witam. Jak w temacie. Czy ktos z Panstwa ma takowe w swoim aucie i czy jest zadowolony z uzytkowania. Mysle o zainstalowaniu takich, gdyż zauważyłem, że same swiatła nie wystarczają na oświetlenie drogi w kiepskich warunkach. Pozdrawiam w Nowym Roku.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-01-2009, 01:27   

Chciałem zauważyć że używanie halogenów przednich jest dozwolone tylko na drogach krętych oraz przy ograniczonej widoczności (nie nalezy tego mylić z deszczem bo wtedy się oślepia wszystkich dokoła)

Krzychu

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Wysłany: 05-01-2009, 11:57   

Ja mam Halogeny w misku i dzialaja bardzo dobrze, jestem zadowolony ale polecam tez wsadzic jakies pozadne zarowki do reflektorow, ja mam philipsa 4000K i swieca bardzo dobrze.

slaw.pl
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2009, 13:58   

ale polecam tez wsadzic jakies pozadne zarowki do reflektorow, ja mam philipsa 4000K i swieca bardzo dobrze.[/quote]

Możesz napisac jakie mam szukac, ksenony? czy inne. Jakis symbol by mi pomógł w poszukiwaniach.

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Wysłany: 05-01-2009, 16:56   

Ja mam takie i jestem zadowolony
w zestawie sa dwie zarowki H4 i 2 zarowki do postojowek

musisz poprostu szukac zarowek H4 z duza temperatura barwowa te sa 4000K jak juz wspominalem

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-01-2009, 17:14   

Ale temperatura mówi TYLKO I WYŁACZNIE o kolorze światła a nie o jego mocy. Dodatkowo te niebieski przeważnie są słabsze ponieważ filtry które robią z białego niebieskie pochłaniają część swiatła. Tutaj dłuższe wywody na temat żarówek.

http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=165

Krzychu

Bojar 
Forumowicz

Auto: Hyundai Tucson
Wysłany: 05-01-2009, 18:58   

Polecam TUNGSRAM MEGALIGHT plus H4 + 60%
Tanie i naprawdę dobre a co ważne bardzo wytrzymałe

slaw.pl
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2009, 10:36   

Dzięki za ciekawe odpowiedzi i za ten link (krzychu).
Zależy mi na żywotności żarówki, z tego co czytam BV może nie wytrzymać 1 roku!
Moze jednak ten TUNGSRAM MEGALIGHT H4 PLUS 60%, choć kusi ten Philips BV lub GT150. Halogeny chyba poczekaja, zbliza sie przeglad, wiec przy okazji wymienie żarówki a halogeny jeszcze poczekają.
Myśle jeszcze o wymianie głośników w drzwiach (tylko czy warto), ale o to może zapytam w nowym watku.
pozdrawiam.slaw.pl

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-01-2009, 10:46   

Znaczy pytanie czemu żywotność jest dla Ciebie taka ważna. Zawsze i tak powinieneś mieć ze sobą komplet zapasowych żarówek (np. jak pojedziesz na Słowację to tam są obowiązkowe zapasowe) A nie wiem jak wymiana akurat ale najednaj zawsze się da dojechać do jakiejś stacji gdzie można to wymienić. Ja mam OSRAM Night Breakery +90 i moim zdaniem świecą ładnie i są niedrogie chodz niektóry mówią że są lepsze. O tych TUNGSRAM MEGALIGHT też można poczytać dobre opinie. Jakoś nie mam przekonania do tych drogich philipsów.

No i to też jest tak żarówka mocniej świeci (ma krótszy żarnik) szybciej się wypali. Słabsza np. DayLight Osrama mniej świecą ale żywotność około 3 razy dłuższa.

Krzychu

Odpowiedz do tematu