Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wyłączyć/zdemontować immobilizer?
Autor Wiadomość
maniekr7 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Spacestar 1.9 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-04-2016, 19:33   Jak wyłączyć/zdemontować immobilizer?

Witam, zgubiłem jedyny kluczyk do swojego czternastoletniego Space Stara, tzn mam jeszcze drugi ale bez immo (tylko do otwierania drzwi) i tutaj pytanie: czy można w jakiś sposób wyłączyć (na stałe) immobilizer w moim autku? Silnik F9Q1 1,9DID z 2002 roku.

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 03-04-2016, 20:19   

Nie wiem, czy u siebie znajdziesz porządny sklep/warsztat zajmujący się dorabianiem kluczy samochodowych. Ale może ?
W każdym razie na porządnym, profesjonalnym warsztacie powinni bez większego problemu dorobić Ci klucz i zakodować immo.
NQ System w Chorzowie :
"Dorabianie i kodowanie kluczy samochodowych większości marek z transponderem lub bez transpondera
(...)
Programujemy zamki do kluczy oraz klucze do zamków"

Jak dorabiałem kluczyk do Cari, to sprzedawca w sklepie twierdził, że jeśli cokolwiek dzieje się z zamkiem czy kluczykiem, nawet zgubienie kluczyka, to są w stanie dorobić.
http://www.nq-system.com.pl/oferta.php?kat=14
Może w okolicy znajdziesz jakiegoś dobrego fachowca ?

Zawsze też jeszcze pozostaje ASO Mitsubishi.

Co do wyłączenia immo, to w większości aut jest to co najmniej trudne, jeśli nie niemożliwe. Immobilizer współpracuje z ECU.
Najprostszym rozwiązaniem jest podklejenie samej pastylki (transpondera) w kolumnie kierownicy przy antenie immobilizera. Wtedy wystarczy zwykły kluczyk, żeby odpalić auto.
No ale do tego trzeba mieć kluczyk z immo, z którego trzeba wyjąć transponder...czyli patrz wyżej.

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 04-04-2016, 21:35   

apg2312, nie wiem ale mojemu handlarzowi się udało wyłączyć imo jak zgubił oryginalne klucze. W efekcie dostałem klucz dorobiony do zamka (de facto różny z dwóch stron)

maniekr7, mogę Ci dać nr do handlarza to Ci powie jak to zrobił

Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2016, 22:12   

Da się dorobić. Przykład:http://www.kluczesamochod...samochodowe.htm
Cena oczywiście jest zaporowa w przypadku space star jest ten najdroższy wariant czyli 250*3 plus 50 za dłubanie przy immo i zamku.

Odpowiedz do tematu