|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.4 MIVEC] SIRIUS Satelitte radio |
Autor |
Wiadomość |
Mabel
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 USA
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-02-2009, 21:56 [II 2.4 MIVEC] SIRIUS Satelitte radio
|
|
|
Witam!
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Outlandera II z USA. Jako że w samochodzie kryje się wiele niespodzianek, postanowiłem rozpocząć serię postów OII z USAdzięki którym mam nadzieję znaleźć rozwiązania dla nurtujących mnie problemów.
Na pierwszy ogień - kosmetyka: Audio
Posiadam wersję LE czyli bez dużej navi, ale z dźwiękiem Rockford-Fossgate. Ciekawą zabaweczką jest radio satelitarne. W USA działa w ramach operatora SIRIUS i muszę powiedzieć iż jest to całkiem fajna zabaweczka.
W EU co wynika z praw fizyki sygnał SIRIUS jest niedostęny (ciągły komunikat "acquiring"), ale zastanawia mnie specyfika tego sprzęta. W końcu i nad Europą "satelyty przelatujom i programy nadawajom" więc ciekawym problemem może być zmuszenie radia w OII do odbioru sygnału innego niż SIRIUS.
Powiem szczerze że w tym temacie jestem jeszcze zupełnie zielony i nawet niewiem czy sygnał sat akceptowany przez OII jest cyfrowy czy analogowy (podejrzewam cyfrówkę). Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z radiem sat?
Pozdrawiam,
Mabel |
Ostatnio zmieniony przez Hiszpan 09-02-2009, 08:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
air2air.net
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander XLS 3.0
|
Wysłany: 08-02-2009, 22:29
|
|
|
satelita geostacjonarny nie przelatuje. On jest zawieszony na stalej pozycji. Podobnie jak te z ktorych odbieramy kanaly TV |
|
|
|
 |
Mabel
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 USA
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-02-2009, 23:19
|
|
|
"Nie przelatuje" czy też "przelatuje" to tylko kwestia układu odniesienia
Liznąłem troszkę temat SIRIUSa i nie wygląda on zbyt optymistycznie.
I tak: SIRIUS świadczy swe usługi na konkretnej częstotliwości (2322.293/2330.207 MHz) jakichś tam amerykańskich satelitów i radyjka niestety nie mają opcji zmiany frekwencji. Jest to radio cyfrowe. Na necie jest baaardzo mało wiadomości na ten temat, więc pewnie o tej opcji będę musiał zapomnieć
Chyba radia sat są jeszcze zbyt mało popularne by nimi zainteresowali się magicy-elektronicy
Pozdrawiam,
Mabel |
|
|
|
 |
|
|