Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
dywaniki do CARISMY gumowe
Autor Wiadomość
kozioł
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 10:08   dywaniki do CARISMY gumowe

Witam , szukam dywaników do CARISMY gumowych ,

szukałem na allegro , ale nie znalazłem do CARISMY , tylko jakieś uniwersalne co niby pasują do wszystkich samochodów ,

może wiecie gdzie mozna dostać takie dywaniki , i za ile ?

DZIEKI

pozdrawiam

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-10-2006, 11:01   

welurowe kupowalem w firmie DARMAG

Pasuja idealnie, super wykonane. Zamierzam kupic u nich rowniez gumowe.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 03-10-2006, 12:56   

Miałem kiedyś gumowe i nigdy więcej nie kupie, o wiele lepsze są welury dlaczego:
w przypadku mojego użytkowania czyli dojazd do pracy, zakupy i jakieś małe wypady czyli przeciętna 12-15tyś.km/rok w porze deszczowej i zimowej welur szybciej wysycha, pod gumą nie ma dostępu powietrza tworzy się bagno swego rodzaju gnojówka i dywaniki łacznie z następnymi warstwami gniją i na wiosnę strasznie to wygląda. A welurek to sobie wysycha, zawsze na słomeczko można wywiesić i karcherkiem uprać.
Ja za gumowe gdziękuję :D

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 03-10-2006, 13:13   

Ja akurat odwrotnie - wolę DOBRĄ gumę. Poznasz po zapachu - byle jaka po prostu śmierdzi (szybko się przeciera na wylot, odpadają kolce antypoślizgowe od spodu). Odżałowałem i kupiłem kiedyś za ok. 80 zł komplet, który służy mi 7-my rok. Wszelką wodę można wylać, a w tych dywanowych (nie wiem czemu nazywanych welurami - przecież to materiał sztuczny - coś jak żyłka wędkarska) woda wsiąka i potem paruje (zimą szyby notorycznie zaparowane).
Jeszcze nie miałem nigdy wody pod gumą - żadnego bagna. Może Student miałeś źle przycięte te gumy?
Acha - ostatnio w Colcie zeszczał mi się kot na te dywaniki (był po operacji) - nawet pranie nie pomogło i ciągle śmierdzi. A gumę (od spodu) wziąłem i tylko spłukałem - teraz dywaniki się wietrzą, a guma (co prawda nie tak dobra jak ta wyżej) zabezpiecza przed wilogcią i piachem znakomicie.
A zimą nadmuch zawsze na nogi i wszelka woda szybko paruje.

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 03-10-2006, 13:21   

ja na lato mam welurowe a na zime gumowe. Jednak wole w zime wziac wyjac wycieraczke splukac woda i wsadzic z powrotem niz bujac sie z nia i ja suszyc. Jakbym mial welurowa to przy mojej jezdzie mialbym ja caly czas mokra a nie wiem czy to tak dobrze jak przez kilka miesiecy w roku mialbym notorycznie kaluze w samochodzie. Ale warunek ze te gumowe musza miec rynne z boku, zeby woda z wycieraczkis ie nie wylewala poza wycieraczke. Ja tak mam i przez cala zime mam sucha tapicerke. A przychozi lato, wyjmuje ladnie utrzymane (jednak w zime najbardziej sie niszcza) dywaniki "welurowe"
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 03-10-2006, 13:28   

Dlatego napisałem, że chodzi o DOBRĄ gumę - a taka ma rynienkę.
Zauważ też, że dywaniki również mają od spodu nieprzepuszczającą gumę - przynajmniej te porządne.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 03-10-2006, 15:09   

no lepiej w zimie jak woda wsiaka w welur i w nim stoi niz jak sie trzyma w wycieraczce - czyli to co juz zostalo wczesniej opisane :mrgreen: ja tez mam na lato welur na zime gumowe
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

kozioł
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 15:10   

Dzięki ,

właśnie kupiłem w DARMAG-u , tylko że przez ALLEGRO , bo 6 zł taniej

pozdrawiam

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 03-10-2006, 15:13   

kupiles gumowe dedykowane do carismy?? zrob zdjecie jak dojda i zalozysz
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 03-10-2006, 16:46   

kozioł napisał/a:
właśnie kupiłem w DARMAG-u , tylko że przez ALLEGRO , bo 6 zł taniej

Nie sprawdzalem jeszcze cen ... ale trafilem do nich wlasnie przez Allegro i z welurowych jestem bardzo zadowolony.

Poprzedniej zimy popelnilm blad i nie kupilem gumowych i ten od kierowcy wyglada zdecydowanie gorzej od pozostalych. W tym roku zamierzam kupic gumowe i wlasnie w Darmagu ze wzgledu na idealnie przyciete welurki - mam nadzieje, ze z gumowymi tez tak bedzie.

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 17:21   

A ja mam z grubej gumy od spodu a ,, welurowe" od góry czyli dywanik .
Są przyjemne w lecie a zimę woda nie dostaje się pod spód , są sztywne dzięki czemu się nie marszcza i bardzo wytrzymałe , po drugim sezonie tylko ten od kierowcy nosi nieznaczne ślady :)
A mianowicie chodnik dywanowy na gumie o przeznaczeniu przemysłowym kupiony na metry w KOMFORCIE gr.ok.1cm. :twisted: .
Zrobiłem szablony z gazety, odrysowałem i wyciełem , dzięki temu są dobrze dopasowane i się nie przesówają , dzięki temu że są na prawie 0.5 cm gumie nie prują się :D
Pamiętam że jak miałem dywaniki t.z. welurowe na gumie to po pewnym czasie guma się wycierała i dywaniki zaczynały przepuszczać wodę i robiły się szmatławe, a z tych jestem bardzo zadowolony. :D
Jak będę wymieniał dywaniki zrobię sobie takie same :!:

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 03-10-2006, 18:55   

Ja mam gumy z poprzedniego auta maja juz 11rok i sie spisuja idealnie. Bagna pod nimi nigdy nie mialem :)

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 19:01   

Krzyzak napisał/a:
Acha - ostatnio w Colcie zeszczał mi się kot na te dywaniki (był po operacji) - nawet pranie nie pomogło i ciągle śmierdzi.

polecam Prestone Stain Remover (czy jakos tak, taki ze szczotka) usuwa zarowno plamy jak i smrodek :mrgreen:

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 10-09-2007, 08:52   rok później...

Jestem na etapie poszukiwania gumowych dywaników, bo tego wymaga jasne wnętrze. Pogoda jaka jest każdy widzi. Znalazłem tylko dwa sensowne:
http://motoallegro.pl/ite...ancer_colt.html
http://motoallegro.pl/ite...50_carisma.html

Pierwsze nie wyglądają źle, ale boję się, że mogą być źle dopasowane. Od drugich odstrasza ich cena :shock:
Miał ktoś styczność z powyższymi? Co sądzicie? Może jakieś inne propozycje?

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 10-09-2007, 13:58   

Te od Volvo mają płytkie korytka więc nie polecam a te drugie są takie jak rok temu kupiłem w DRAMAGU.Też nie rewelacja ale juz lepsze od tych do Volvo.

Odpowiedz do tematu