|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak odzyskac utracone/skasowane pliki np. word |
Autor |
Wiadomość |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 27-03-2009, 17:32 Jak odzyskac utracone/skasowane pliki np. word
|
|
|
Podczas odinstalowywania jakiegos programu moja dziewczyna utracila jakim cudem dosyc wazne pliki word z pulpitu (praca magisterska). Z calego pulpitu plikow zostaly tylko moj komputer, moje dokumenty, kosz...
Niestety nie wszystkie rozdzialy ma w "dwoch" kopiach wiec czesc zostala usunieta(samo sie jakos usunelo)
Wiecie lub macie jakiekolwiek pomysly jak mozna by odzyskac te pliki
W "wyszukaj" nie ma tego pliku
Sysetm to windows xp...
Z gory piekne dzieki za jakie kolwiek wskazowki
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 27-03-2009, 17:35
|
|
|
http://dyski.cdrinfo.pl/artykuly/odzyskiwacz/
przeczytaj ten artykół, może pomoże
poszukaj programów do odzyskiwania danych, tylko nic do tego czau nie zapisuj na dysku by się nie nadpisały |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2009, 17:45
|
|
|
Może tutaj. Znajdziesz coś dla siebie? Uprzedzam fakty, bo oczywiście na forum nie popieramy piractwa. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 27-03-2009, 17:51
|
|
|
Posciagalem juz pare programow freewere i jutro z rana podjade i sprobuje cos podzialac Czytajac komentarze ciezko bedzie ale moze jakos sie uda
najwiekszy blad to to ze nie zapisala tego na jakims pendrivie czy plytce cd...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
SZYNA
Mitsumaniak a nawet dwóch

Auto: Galant 2.0 (SS 1.6 - tatowy)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Lut 2007 Posty: 130 Skąd: Wrocław / Zawidów
|
Wysłany: 27-03-2009, 18:50
|
|
|
Po pierwsze nie rób nic z partycją z której zniknęły pliki, tak jak pisali poprzednicy - to najważniejsza zasada. Po drugie zainstaluj sobie to co polecał gregorbu, dość dobrze się sprawdza. Instaluj też na innej partycji. Bardzo dobry jest OnTrack Easy Recovery ale niestety darmowy nie jest, wręcz przeciwnie, jest drogi, ja używam go w firmie. Można jeszcze zaryzykować przywracania systemu jeśli powyższe nie pomoże.
Powodzenia |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk

|
Wysłany: 27-03-2009, 22:25
|
|
|
ja mam O&O Disc Recovery - byl kiedys darmowo na jakiejs plycie z gazety. Dopoki nic nie bylo robione z partycja, to mozna wszystko odzyskac.
Potem tez, ale to juz praca dla specjalistow - sa firmy odzyskujace dane za grube pieniadze. Jak to bylo ze slowem: "i czasopisma" odzyskanym z dysku Jakubowskiej - na studiach mialem - magnetyzm szczatkowy to sie nazywa i do 7-ego zapisu mozna probowac odzyskac |
|
|
|
 |
|
|