|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Disp i mp3 jednocześnie |
Autor |
Wiadomość |
tansky [Usunięty]
|
Wysłany: 18-07-2006, 21:25 Disp i mp3 jednocześnie
|
|
|
Ostatnio natknąłem się na reklamę tego maluszka. W skrócie, to pendrive z odtwarzaczem mp3, który posiada ograniczoną zdolność broadcastera, czyli nadawania muzyki poprzez fale radiowe do innych odbiorników. Teoretycznie dzięki niemu możnaby słuchać ulubionej muzy w coraz popularniejszym formacie mp3 w dowolnych radiach, w tym w nieszczęsnym MitsuKasetowcu z legendarnym DISP. Wystarczy nastroic radio na częśtotliwość nadawania playera i juz słyszysz muzę. Ty i wszyscy mijani kierowcy
Wiem że straty w jakości dźwięku transmitowanego na FM mogą być znaczne, ale niewybrednym uzytkownikom firmowej zabudowy audio pewnie nie będzie to aż tak przeszkadzać. Obił się ktoś o takie rozwiązanie? Warto się pobawić i wydać 2 bańki? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 18-07-2006, 22:40
|
|
|
zawsze mozesz radyjko zmienic na takie z cd lub kupic inne a przelaczanie na wyswietlaczu robic tym hattrickiem opisanym na forum mkp |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 19-07-2006, 20:14
|
|
|
W jaki sposób ma niby działać to przesyłanie sygnału ? Jestem ciekawy tego rozwiązania. Gdzie znajduje się taka informacja ? |
|
 |
tansky [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 19-07-2006, 21:41
|
|
|
Są od dawna z FM Transmiterami mają 1-2 częstotliwości na których nadają sygnał. Stoisz radyjko podczas nadawania z takiego ustrojstwa i odbierasz potem na zaprogramowanej częstotliwości. ALE ja miałem 2 lub 3 takie do sprawdzenia i powiadam Ci że jakość tego "sygnału" była słabawa (płaski sygnał brak niskich i wysokich). Moze jednak moje radio było kiepskie (normalne stacje radiowe szły ok) lub te odtw. lub ich część odpowiadająca za nadawanie była słaba. Miałem takie cyko tzn kasete z kablem i mini jack'iem na końcu i to dawało lepszy dźwięk a jak wiadomo nie jest to super rozwiązanie.
Mozesz jeszcze zobaczyć pentagrama z taką funkcją.
PS moja opinia kup radio do auta z gniazdem usb i podpinaj pena bo nagrywanie płytek też sie nudzi |
_________________ Gal '00 EA5A 6A13 Avance ---ZBIR---MÓJ
Colt '98 CJ1A --------CoJOt--------SOLD
Gal '91 E32A EXE ---GALANCIOR--- SOLD
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========
 |
|
|
|
 |
|
|