Przesunięty przez: Gene 28-05-2009, 12:55 |
[2.8 TD] Luz w tylnym moście |
Autor |
Wiadomość |
abint [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2008, 00:38 [2.8 TD] Luz w tylnym moście
|
|
|
Witam serdecznie drogich kolegów.Czy przez przypadek nie przerabialiście wymiany przekładni w tylnym moście (czy nie interesowaliście się czy występuje w oryginale sama przekładnia z tylnego mostu a jesli tak to za ile?) .W moim miśku mam delikatnie wyczuwalny luz (lekko stuka na 5 biegu prze szarpnieciu gazem) - po weryfikacji stwierdziłem ,że krzyzaki są ok a luz jest ewidentnie w moście i muszę myśleć aby coś z nim zrobić bo to troche denerwuje.Nie chcę wkładac używki więc jeśli ktos z was to przerabiał to dajcie mi info za które z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam. |
Ostatnio zmieniony przez Gene 28-05-2009, 12:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gootek [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2008, 08:50
|
|
|
Ja mam zupełnie nowe auto (z automatyczną skrzynią) i u mnie kiedy ujmę gazu i zaraz potem znowu go dodam też mi coś z tyłu w przenisieniu napędu stuka.
Pytałem kiedyś o to mechanika w serwisie i on mi potwierdził, że w tych autach tak stuka.
Więc Abint, może tak musi być? |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2008, 15:35
|
|
|
ja mam munuala 2800TD Wagon '99r i nic nie stuka jak w opisanym przypadku |
|
|
|
 |
abint [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2008, 22:46
|
|
|
Powiedz drogi bartku2800 jaki masz przebieg w swoim miśku bo to dość istotna dla sprawy informacja. Może ktoś jeszcze da znać jak ze stukaniem w innych 2800 manual a wtedy bedziemy wiedzieć kiedy mozna spodziewac się luzu |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2008, 13:31
|
|
|
165 500km |
|
|
|
 |
dzawor [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2009, 15:56
|
|
|
Kolego zanim zaczniesz wymieniac mechanizm roznicowy sprawdz czy wszystkie poduszki silnika sa ok. Czasami zdarza sie ze poduszka przy skrzyni sie rozlatuje i wtedy jak ujmiesz gazu i dodasz to jest stukniecie. Jezeli nie to to tylko wymiana kola talerzowego i atakujacego.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 19-03-2009, 16:37
|
|
|
Witaj,witaj
abint napisał/a: | Czy przez przypadek nie przerabialiście wymiany przekładni w tylnym moście (czy nie interesowaliście się czy występuje w oryginale sama przekładnia z tylnego mostu a jesli tak to za ile?) |
Mój Misiek to 2,8 TDI automat 1995 r. Wymiana łożysk w tylnych kołach załatwiło sprawę luzu ale nic nie stukało. Jeśli bedziesz podejmował się wymianę przekładni w tylnym moście to przemyśl sprawę na ew. wymianę z blokadą. Nie wiem do czego używasz Miśka-bulwar czy też teren ale blokada BARDZO pomaga. Koszt to tak około 3tys.Zadasz mi pytanie ile km na liczniku->> zaraz Ci podam tylko niech śnieg troszkę przestanie padać bo sypie tak że na 50m nic nie widać i do samochodu nie trafię
Więc na liczniku jest 247 tyś. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
|