Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Specjalista od znakow towarowych (w tym miedzynarodowych)...
Autor Wiadomość
arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-07-2006, 20:25   Specjalista od znakow towarowych (w tym miedzynarodowych)...

Czesc.

Pewna firma prawnicza z wawy zaczela sie mna interesowac w zwiazku z pewna nazwa do ktorej ma prawo niby jej klient. Mi sie wydaje, ze klient nie ma prawa i moga mnie cmoknac jednak zanim cokolwiek sie zacznie potrzebuje drobnej konsultacji z tego zakresu ;-)

Czy jest tu ktos, kto potrafi mi pomoc?

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 05-07-2006, 22:26   

Czytałem kiedyś w necie opowieść gościa, który to zarejestrował sobie domenę .... chyba to było microsoft.pl - nie pamiętam. Po jakimś czasie zaczęly się przygody w sądzie i jaja z NASK-iem, który to jakby przerejestrował domenę na tego Microsofta.
Czy to nie tu ktoś zapodawal tego linka :?:
Trzeba by to jakoś wygooglać bo nie bardzo wiem teraz jak to znaleźć.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 05-07-2006, 22:45   

Też gdzieś w jakimś kościele dzwoniło, że jeśli nie masz dowodów, że Twoja działalność czy pasja itp. są związane z daną domeną, to mogą na Tobie wymusić przekazanie jej komu innemu. Jak sądzę wielkie firmy mają prawników i będą walczyć - może próbować sprzedać? - tyle, że często propozycje tych wielkich są śmieszne, bo i tak wiedzą, że domena jest 'prawie ich'.

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 06-07-2006, 00:20   

microsoft.pl to calkiem inna bajka ... gosc troszke przesadzil z rejestracja tej domeny a Microsoft znow chcial pokazac jaki to jest mocny. Domene odebrano bezprawnie ... wg. zasady duzy moze wiecej.

Microsoft na swojej domenowej drodze mial tez i upadki. Przykladem jest domena hotmail.pl, ktora nalezy do naszej firmy. Niestety tu nie mogli za mocno podskoczyc i pokazalismy im fige. Domena nadal jest nasza - firma zarejestrowala domene wczesniej niz znany wszystkim hotmail.com zaczal swiadczyc uslugi.

Tu chodzi o nieco miej oczywista sprawe, niby naruszenie znaku o ktorym w zyciu nie pomyslalbym ze jest zastrzezona nazwa i w ogole jakimkolwiek znakiem. To po prostu dwa angielskie rzeczowniki. Co prawda w sadzie jeszcze nie wyladowalem ale wolalbym sprawdzic kilka agrumentow jakie mam za swoim. Tyle, ze potrzeba kogos od znajomosci prawa patentowego, znakow towarowych i tzw. porozumienia madryckiego.

Niestety gdybyanie nic nie da bo argumentow mam duzo a dzien sukcesu z jedna domena zakonczyl sie gorycza przy innej domenie. Los zawsze musi pokazac, ze jest wredny i nie mozna sie cieszyc za wczesnie.

Odpowiedz do tematu