|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 26-05-2009, 15:04 |
[2.5TD] Grzejąca się skrzynia biegów |
Autor |
Wiadomość |
cabanek
Nowy Forumowicz cabanek

Auto: Pajero Long 2,5 TD `93
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-05-2009, 09:02 [2.5TD] Grzejąca się skrzynia biegów
|
|
|
Witam
mam pewien problem - otóż zauważyłem, że podczas jazdy bardzo grzeje się skrzynia biegów (a dokładnie wszystkie plastiki w kabinie które osłaniają drążek) i to dosyć mocno. Wymieniłem olej w skrzyni, ale to nie rozwiązało problemu. Cóż to może być? jakieś poważne uszkodzenie skrzyni biegów?
I jeszcze jedno pytanie - w reduktorze osobno wymienia się olej czy to jest ten sam olej co w skrzyni biegów?
będę wdzęczny za pomoc ponieważ niepokoi mnie taki stan rzeczy |
Ostatnio zmieniony przez Gene 26-05-2009, 15:05, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-05-2009, 10:00
|
|
|
Cabanek witamy na forum.
Czy masz z tylu miedzy przednimi fotelami taka konsolke do regulacji nawiewow kanapy. Jesli masz to sprawdz jaka temperature wskazuje suwak. Istnieje duze prawdopodobienstwo, ze ktos nastawil nawiew na mocne grzanie. O tej porze roku to od nagrzewnicy miedzy fotelami moze robic sie naprawde goraco. Tak, ze plastikowe elementy zaczynaja smierdziec.
Cabanek napisał/a: | ...w reduktorze osobno wymienia się olej? |
tak osobno
Cabanek napisał/a: | ...czy to jest ten sam olej co w skrzyni biegów? |
powinien byc ten sam |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
cabanek
Nowy Forumowicz cabanek

Auto: Pajero Long 2,5 TD `93
|
Wysłany: 27-05-2009, 19:08
|
|
|
Dzięki Gene, zauważyłem że suwak jest ustawiony na bardzo mocne grzanie, zmniejszyłem, pojeżdżę i sprawdzę Nie spoedziewałem się, że to może rozchodzić się o taką pierdółkę, ale zobaczymy. Dzięki za podpowiedź co do reduktora. Jutro w takim razie jeszcze tam zmienię olej - tak dla czystego sumienia. |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2009, 20:07
|
|
|
cabanek napisał/a: | zauważyłem że suwak jest ustawiony na bardzo mocne grzanie, zmniejszyłem, |
A jeśli nikt nie jeździ z tyłu to warto ją całkowicie wyłączyć |
|
|
|
 |
|
|