[II 2.0 DID] Blokada skrzyni biegów w Outku II..???? |
Autor |
Wiadomość |
nuke
Forumowicz nuke

Auto: szare
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-08-2009, 12:23 [II 2.0 DID] Blokada skrzyni biegów w Outku II..????
|
|
|
Witam Wszystkich
Może jeszcze nie jeżdże outkiem (wszystko przede mną, do odbioru w X) ale chciałbym zadać pytanie Koleżankom/Kolegom
Mianowicie, czy możliwe jest założenie blokady skrzyni biegów, przysłowiowego "bolca" w Outku II?
Samochód będzie wyposażony w alarm (tak mi dealer powiedział...), ale wiadomo w jakim kraju żyjemy...
Czy który/ktoraś z Was ma może to u siebie?
Pozdrawiam |
|
 |
AW
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0
|
Wysłany: 30-08-2009, 16:49
|
|
|
"Bolec" jest jak najbardziej instalowany - mam tu na myśli manualną skrzynię biegów. Nie wiem natomiast jak sprawa wygląda w przypadku automatu. |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 30-08-2009, 16:51
|
|
|
Tak....Mam u siebie,montowany przez ASO przed wydaniem autka-poza ASO było by połowę taniej ale to poza ASO i nie miałbym zbytnio gwarancji,że mi poskładają plasticzki do kupy żeby nic nie skrzypiało.Teraz pewnie nie ma już z tym kłopotów bo Outków więcej i więcej na ulicach to i rzemieślnicy juz wprawieni...Oczywiście mój "bolec" jest bezbolcowy-przekręcany jeno do zblokowania skrzynki.Bardzo to estetyczne i nie ma niebezpieczeństwa wciśnięcia przez pasażera podczas jazdy (tak mamy w Corsie).
I do Mitsu montują stary ,poczciwy BearLock. |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

Auto: E82
|
Wysłany: 30-08-2009, 18:53
|
|
|
Miałem kiedyś w Corsie zamontowany w Serwisie "Bear-Lock" czy coś takiego.
Odstawiłem kiedyś auto do mechanika i zapomniałem mu powiedzieć o założeniu bolca.
Skutek był taki, że bolec został złamany
oczywiście mechanika zmieniłem ale te blokady to... |
|
|
|
 |
|