Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Pajero] Prosze o opinie porade
Autor Wiadomość
corker
[Usunięty]

Wysłany: 24-06-2009, 20:44   [Pajero] Prosze o opinie porade

Witajcie drodzy. Ostatnio wpadł mi pewien pomysł do głowy i zastanawiam sie nad wymianą galanta na Pajero rok 93- 97 takie do 20 tysi pln Raczej w wersji Long. Pajero potrzebuję do ciągania lawety na lawecie ok 1.5 tony oczywiście nie zagłębiajmy się nad tematem uprawnień itd itp. .Natomiast moje pytanie czy skrzynia automatyczna nadaje się do ciągania lawety. Czy lepiej silniki diesla choć myślę że 2.5 i jego 100KM to trochę mało a 2.8 trudno dostępne , czy też może 300v6 na gazie lub bez czajany 3500v6 na sekwencji , spalanie rzędu 20L LPG to taniej niż diesel .
Prośba o opinię na temat tego auta 3500V6 LPG .

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-06-2009, 23:33   

Z fotek wygląda fajnie, to jeden z lepszych silników. Można tanio zagazować.

corker
[Usunięty]

Wysłany: 25-06-2009, 21:10   

Dziękuje za szybką odpowiedź. Też mi się na zdjęciach podoba choć trochę dziwi mnie ten rocznik w stosunku do ceny. A może nie ma w tym haczyka , po prostu ktoś chce sprzedać auto notabene jak ja sprzedawałem lancera to też puściłem go za grosze choć był w stanie naprawdę fajnym ale mi się spieszyło itd. ... te same auto występuje też na otomoto o tu . wygląda ciekawie .3500 litra to trochę dużo ale jak popatrzyłem na ekonomie tych diesli to super ciekawie w porównaniu z 3.5L nie wypadają a mocy też nie tak sporo pomimo że to diesle. Jak by nie było to jest to kolubryna prawie 3 tony.No i to co ma dla mnie spore znaczenie a mianowicie wyposażenie 3.5 mają wszystko wraz ze skórą a w dieslach dość ubogo , no a jak mam płacić za 17 litrów etylinki to chciałbym aby moje cztery litery na skórze się panoszyły, a chłodek z klimki się sączył , offroadowcem nie jestem i lubię komforcik. Natomiast moje pytanie nadal jest aktywne co z tym automatem do ciągania lawety....

gootek
[Usunięty]

Wysłany: 26-06-2009, 19:43   

zbyszekm2 napisał/a:
Z fotek wygląda fajnie, to jeden z lepszych silników. Można tanio zagazować.
Napisz ile około może kosztowac zagazowanie takiego 3.5 V6 (nie-GDI)?
Roważam zakupienie za jakiś czas Pajero long z benzynowym silnikiem i zagazowanie go.
W zalezności od budgetu jaki będziemy mogli przeznaczyć na to auto myślę albo o starszym 3.5 (jeszcze nie GDI) albo nowszym 3.8 (już nie GDI) :wink:

[ Dodano: 26-06-2009, 19:47 ]
corker napisał/a:
Natomiast moje pytanie nadal jest aktywne co z tym automatem do ciągania lawety....
Ja bym Ci zdecydowanie polecał automat.
Po pierwsze wygodniej się jeździ (szczególnie jeśli chodzi o manewry z przyczepą), a po drugie nie masz szansy zajechać sprzęgła, które sporo kosztuje.
Prawidłowo użytkowana i serwisowana automatyczna skrzynia biegów zwykle jest bardzo trwała.

corker
[Usunięty]

Wysłany: 26-06-2009, 21:10   

dzieki to już jakaś odpowiedź .(punkciki dla was obu ) . Ja też jestem za automatem w tak wielkim aucie poza tym silniki powinien być w lepszym stanie . Obawiam się jednak pływania skrzyni automatycznej gdy przyczepa będzie stawiała nierównomierny opór tzn przełączanie góra dół skrzyni. Czy takie coś nie będzie irytujące a poza tym czy nie zaszkodzi silnikowi.
Na razie rozglądam się i szukam informacji aby dobrze kupić no i muszę sprzedać najpierw rekina. Ale myśle że jednak silnik 3.5 + LPG + skóra i klima + tylko wersja long . Może ktoś będzie chciał się zamienić na rekina hehehehe

[ Dodano: 26-07-2009, 22:30 ]
dostałem zdjęcia wyżej linkowanego Pajero 3.5 , niestety blacharka jest tragiczna już na fotkach a w rzeczywistości pewnie będzie jeszcze gorzej głównie pas nad całą przednią szybą , lakier pewnie i szpachla odchodzi płatami. Szkoda bo się napaliłem na 3.5 L ale nic to .
Znalazłem jednak coś ciekawego rozmawiałem ze sprzedającym , twierdzi że auto blacharsko jest super i rdzy nie ma a bynajmniej on nie znalazł za co ręczy , cenowo przyzwoicie oto to auto .

Tu jest silnik 3000 V6 może i bym się skusił bo rocznikowo ciekawie choć po numerze vin widzę że to rok prod. 1997 nie 98. ale to i tak dobrze . proszę was o opinie tego auta może ktoś je zna . i o wytłumaczenie w posiadanych przeze mnie informacji odnośnie mocy tego auta bo widziałem już 181KM, 177KM, 150KM itp . czy po numerze vin można się zorientować jaka to wersja ...
Czy możecie mi powiedzieć jak ten silnik się prawuje czy nie za mały do tej budy da radę spokojnie wyprzedzać ..
Kasa juz jest a Pajero śni się po nocach. 3.5 czy 3.0 skórę odpuszczam...

Odpowiedz do tematu