Brak lewego przeciwmgielnego. |
Autor |
Wiadomość |
witor
Nowy Forumowicz
Auto: 2001 Carisma GDI
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 28-09-2009, 22:49 Brak lewego przeciwmgielnego.
|
|
|
Jak w temacie. Prawe światło przeciwmgielne świeci a lewe nie. Sprawdziłem żarówke, wydaje sie być OK. Próbowałem podłączać inne żarówki - nie świeciły. Wydaje mi się że kabel boprowadzający napięcie to tego światła musi gdzieś być przełamany i mam w związku z tym pare pytań:
1. Czy lewe i przawe światło przeciwmgielne to po prostu dwie żarówki połączone równolegle i załączane przez ten sam włącznik bądź przekaźnik?
2. Czy ktoś ma jaką metodę znalezienia miejsca w którym izolowany przewód jest przełamany?
3. Jak nie znajdę miejsca uszkodzenia to czy mogę po prostu poprowadzić dwa kable pomiedzy prawym i lewym (połączyć je równolegle)? |
|
|
|
 |
Centosz
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DiD '00r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 426 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 29-09-2009, 14:52
|
|
|
Nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie jest tylko jedno tylne swiatło przeciwmgielne.Tylko że u mnie świeci lewe.W prawej lampie jest zaślepione wejscie na żarówke. |
|
|
|
 |
witor
Nowy Forumowicz
Auto: 2001 Carisma GDI
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 30-09-2009, 03:42
|
|
|
Ja mam na myśli przednie światła przeciwmgielne. |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 30-09-2009, 13:09
|
|
|
Weź miernik i sprawdź może masa a może plus nie dochodzi. Jak brakuje masy to możesz połączyć z byle śrubką w karoserii jak brakuje plusa to możesz pociągnąć z drugiego światła w halfordsie widziałem spinki którymi można łaczyć dwa przewody bez zdejmowania izolacji
http://www.halfords.com/w...tegoryId_165562
co do zakupów w halfordsie to ja zawsze rezerwuje na ich stronie bo w sklepie pracują nierozgarnięci ludzi i jak im się tyłka nie chce ruszyć to mówią że nie ma. Raz było tak że gadający anglik z kumplami powiedział że nie ma więc poszedłem do samochodu zamówiłem przez komórkę na ich stronie wróciłem po 5 minutach do sklepu i towar się znalazł. |
|
|
|
 |
|