|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
1.3 czy 1.5??? |
Autor |
Wiadomość |
Pawell [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2006, 15:54 1.3 czy 1.5???
|
|
|
Witam wszystkich na forum
Mam problem z ustaleniem silnika w moim Colcie C50 z 91r. Otoz kupilem go w czerwcu w komisie - byl sprowadzony z Niemiec i to ja jestem jego pierwszym wlascicielem w Polsce. W przegladzie technicznymjest nie ustalony num. silnika. W dowodzie mamwpisane 1.3 75KM - na tabliczce pod maska rowniez jest znaczenie tego silnika - 4g13. Jednak wlasciciel komisu mowil ze prawdopodobnie jest to 1.5 90KM. Po jego jezdzie tez mi sie zdaje ze 1.3 by nie mial takiej mocy. Ostatnio porownojac zdjecia silnikow na allegro zauwazylem ze jest roznica w wygladzie 1.3 i 1.5 (filtr powietrza,obudowa) - i wychodzi na moja korzysc. Jak byscie mogli zerknac na ponizsza fotke i ocenic co to jest oraz jesli wiecie naprowadzcie mnie na jakies oznaczenie na silniku po ktorym rozszyfruje pojemnosc.
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24335 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 17-08-2006, 16:04
|
|
|
1.5 12 zaworowy |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 17-08-2006, 20:28
|
|
|
Pod pompą wspomagania (chyba, bo ja nie mam ), umiejscowioną w przednim prawym narożniku głowicy jesy wybite na bloku (taki wypust) 4G15 lub 4G13. Wtedy przekonasz się osobiście. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-08-2006, 23:29
|
|
|
Hugo, Hugo napisał/a: | Pod pompą wspomagania (chyba, bo ja nie mam ), umiejscowioną w przednim prawym narożniku głowicy jesy wybite na bloku (taki wypust) 4G15 lub 4G13. Wtedy przekonasz się osobiście. |
Może i tak ale C51A czyli 1,3 4G13 wystepował tylko z gaźnikiem |
Just think...
. |
|
|
|
 |
|
|