Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
chiptuning outlandera 2.2
Autor Wiadomość
bcwiklinski 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-05-2009, 13:17   chiptuning outlandera 2.2

czy ktoś z kolegów robił chiptuning w samochodzie z silnikiem 2.2 jaki wpływ to ma na osiągi i spalanie :axe:

jmgmotocykle 
Forumowicz
marcin78

Auto: outlander 2.2 156ps
Wysłany: 31-05-2009, 16:33   

poczytaj moje posty - jak potrzebny ci człowiek do zawirusowania to mogę podac sprawdzony kontakt do chłopaków z okolic wrocławia (koszt 600-800zł) , outka "wyjętego" z gwarancji podciągneli na ok. 210 km i 490nm ale musiałe wymienić sprzęgło na spiek i inne udoskonalenia wprowadzić.... aktualnie mam zestrojonego na 198km - spalanie 7.5 do 9.7 max , przyspieszenie z 3 pomiarów (średnia) 8.4s do 100- osiągi niesamowite... przy blokadzie (4lock) żadko która osobówka o ssportowym wygladzie moze podskoczyć... :mrgreen: jako ciekawostke podam że 2.2 w cytrynce ciągną do 230km , ale uprzedzaja że silnik się skończy... i cytrynki maja inny osprzęt

TuneFORCE 
Nowy Forumowicz

Auto: passat
Wysłany: 06-08-2009, 13:25   

ostatnio wyczyny tych chłopaków w TVN Turbo pokazywali....nie da się tanio i dobrze :lol:

jmgmotocykle 
Forumowicz
marcin78

Wysłany: 06-08-2009, 16:38   

TuneFORCE - uważasz że Twoje mapy sa lepsze od innych??? małym narcyzem zajechało.... ludzie którzy mi to robili pracuja w duzej f-mie i wtedy buli sie za to 1500-2000zł. - mnie sie udało załatwic temat "po godzinach" - pomijam kwestie moralności/lojalności ów tunerów wzgledem pracodawcy , bo mnie ona nie interesuje... faktem jest że robote zrobili wzorowo...
Cytat:
nie da się tanio i dobrze

niewiem czym sie rózni Twoje siedzenie godzinki przy komie od innych(poza ceną).... tyle średnio zajmuje zmodyfikowanie mapy + ew. korekty dymomierzem na hamowni....

TuneFORCE 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-08-2009, 17:01   

haha a świstak siedzi...

po drugie jak sie jedzie na chińczykach i piratach to można i po 100zl programy robić..co Ty myślisz że to ktoś za darmo rozdaje? Potem ludzie myślą że to takie szybkie pieniądze..bez kosztów...

jmgmotocykle 
Forumowicz
marcin78

Wysłany: 06-08-2009, 19:51   

Cytat:
chińczykach i piratach to można i po 100zl programy robić..co Ty myślisz że to ktoś za darmo rozdaje?

zakup oprogramowania jest jednorazowy, sprzetu także - a pózniej faktycznie jest to szybka łatwa kasa!!!! i nie próbuj sie ze mna spierac bo zajmuję sie tuningiem motocykli i wiem ile kosztuje program , komputer, komputer diagnostyczny, profesjonalna hamownia , odciagi spalin i inne analizatory.... jest to koszmarna kasa jesli masz profesjonalny sprzet.jesli masz za grosz uczciwosci to przyznasz że klienci w chwili tuningowania pojazdy płacą za nasza zainwestowana gotówke w sprzet i swoja niewiedzę.... myle się??? chyba nie - zresztą zakończmy tą dyskusje bo z tematu ogólnego zrobiła się prywatna wymiana poglądów...

TuneFORCE 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-08-2009, 20:25   

napisałeś prawie dokładnie to co ja :wink:
ja płace haracz co rok za możliwość aktualizacji i nie sa to małe pieniądze...wqrzający są ludzie co na piratach jadą i dzięki temu mogą brać za tuning psie pieniądze...

Odpowiedz do tematu