|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silnik grzeje sie w korkach |
Autor |
Wiadomość |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-08-2009, 21:25 Silnik grzeje sie w korkach
|
|
|
Zauważyłem w upalne dni, że jak długo stoję w korku (kilkanascie minut) a mam włączoną klimatyzację to temeratura silnika wzrasta ponad przeciętną. Wskazówka unosi się z położenia poziomego i niebezpiecznie zbliza do czerwonego pola. W tym czasie sama klimatyzacja traci swoją moc i prawie nie chłodzi. Dopiero jak wylacze klime, lub wyjade na prosta i auto sie schłodzi temperatura wraca do normy. Nie doprowadzilem do sytuacji w ktorej wskaznik osiągnąłby czerwone pole i nie wiem czy w ogóle do tego by doszło gdybym nie zareagował i nie wylaczyl klimy, ale wolę tego nie sprawdzać.
Czy to normalne ? Jesli nie to co może być przyczyną ? Przecież to duży silnik i klima nie powinna tak mocno go obciążać ? Poza tym powinien się uruchomić jakiś wentylator który schłodzi silnik... Przyznam ze nie wysiadalem w korku z auta zeby to sprawdzic. |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
yanes
Forumowicz
Auto: O2i SS2 4x4TDI,Audi A5 Q TDI
Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Lip 2009 Posty: 111 Skąd: Podhale
|
Wysłany: 12-08-2009, 21:58
|
|
|
W moim małym Pajero Pinin podobnie się dzieje,kolega mi mówił że to normalny objaw.Spadek mocy-wyłączam klime pomaga tylko uchylenie szyb do połowy i włączenie radia na maksa.Oj,dziwne te Miśki,dziwne. |
|
 |
Lala
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.2DiD
|
Wysłany: 13-08-2009, 21:47
|
|
|
Mlałem podobne obiawy w zeszłym roku w lato.Co się okazało wentylator nawiewu na chłodnice nie pracował.Sprawdziłem bezpiecznik i to był strzał w 10.Wymiana beż\zpiecznika i jak ręką odjął! |
|
|
|
 |
joebar
Mitsumaniak
Auto: Montero 3.8 V6
|
Wysłany: 13-08-2009, 22:55
|
|
|
Też miałem taki numer tylko, że w BMW. I przyczyna był walnięty wentylator od klimy, po prostu nie chodził. Auto gotowało wodę jak czajnik . Sprawdź wentylator czy się kręci, to pewnie on jest przyczyną. |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 14-08-2009, 07:50
|
|
|
joebar napisał/a: | Też miałem taki numer tylko, że w BMW. I przyczyna był walnięty wentylator od klimy, po prostu nie chodził. Auto gotowało wodę jak czajnik . Sprawdź wentylator czy się kręci, to pewnie on jest przyczyną. |
Hej
Odnośnie wentylatora klimy,to poczytaj tutaj , jak to się m.in. u mnie skończyło.... |
|
 |
joebar
Mitsumaniak
Auto: Montero 3.8 V6
|
Wysłany: 14-08-2009, 11:28
|
|
|
Mikrusek napisał/a: | joebar napisał/a: | Też miałem taki numer tylko, że w BMW. I przyczyna był walnięty wentylator od klimy, po prostu nie chodził. Auto gotowało wodę jak czajnik . Sprawdź wentylator czy się kręci, to pewnie on jest przyczyną. |
Hej
Odnośnie wentylatora klimy,to poczytaj tutaj , jak to się m.in. u mnie skończyło.... |
Rzeczywiście nie za fajna historia. Ja miałem to szczęście, że sprzedałem samochód i miałem problem z głowy . |
|
|
|
 |
|
|