drążek reakcyjny??? dziwne stuki w zawieszeniu |
Autor |
Wiadomość |
krak
Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 kombi sport 2004
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-07-2009, 13:06 drążek reakcyjny??? dziwne stuki w zawieszeniu
|
|
|
Witam,
wiem, że temat stuków w zawieszeniu jest bardzo szeroki i ciężko jest coś stwierdzić po przeczytaniu postu w internecie ale- zmieniłem ostatnio drążki oraz końcówki drążków kierowniczych, oraz tylne gumy przedniego wachacza. Auto mam od nowości ma 130kkm. Czasem podczas zjeżdżania z krawężnika zwłaszcza do tyłu lub bardzo ostrego ruszania do przodu słychać przeraźliwy dzwięk wydobywający się z przedniego zawieszenia. Taki metaliczny stuk jak by metal o metal, podkreślam że zdarza się to narazie sporadycznie chociaż ostatnio coraz częściej. Znajomy mechanik powiedział mi że to mogą być gumy na drążku reakcyjnym, może ktoś już to zmieniał, jaki jest koszt? jakie objawy?
Pozdrawiam |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
 |
|
|
|
 |
marti33
Forumowicz
Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
|
Wysłany: 30-07-2009, 00:09
|
|
|
Witaj znam ten odgłos miałem to samo to wyrwane gumy w wahaczu !!!!!! i miałem jeszcze na dodatek zajechane końcówki drążków kierowniczych. Koszt części to około 1000 pln to padło po 120,000km . A i jeszcze jedno kup też łącznik stabilizatora (to taka śruba z 4 gumami 25pln) bo pierwsze co zrobisz przy odkręcaniu wahacza to ukręcisz to. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
krak
Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 kombi sport 2004
|
Wysłany: 30-07-2009, 10:23
|
|
|
Gumy ale które, ja dwa tygodnie temu wymieniłem tylne gumy wachacza 2X350pln a drążki i końcówki też zmieniłem. Łącznik masz rację ukręcił się-również został wymieniony |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
 |
|
|
|
 |
Pawel`85
Forumowicz Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 295 Skąd: 3 Miasto
|
Wysłany: 30-07-2009, 15:32
|
|
|
Mi tez stukalo ale wymienilem tylko laczniki stabilizatora i juz nie stuka te gumy sie poprostu wybily. |
|
 |
marti33
Forumowicz
Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
|
Wysłany: 31-07-2009, 23:22
|
|
|
Witam u mnie były wyrwane te gumy o średnicy około 3-4 cm (poziome) były całkiem wyrwane, szok myślę że to nie słaby punkt tego auta tylko nasze kochane polskie drogi. No i oczywiście po wymianie drążków zaraz na geometrie. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|