Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:40
[Cari 1.9DI-D] co możecie powiedzieć o tej
Autor Wiadomość
kelo2
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2009, 16:01   [Cari 1.9DI-D] co możecie powiedzieć o tej

did

co możecie o niej powiedzieć.
czy przednie lampy są oryginalne czy to zamienniki?
Ostatnio zmieniony przez kelo2 04-09-2009, 11:19, w całości zmieniany 1 raz  

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2009, 09:38   

Przebieg może być realny lub niewiele cofnięty.
Lakier jak na 2004 rok za bardzo się świeci, brak rysek co prawda mogła być polerka.
Ja mam Carismę z 2004 też czarną i lakier jest w dużo gorszym stanie mimo, że nigdy nie była na myjni automatycznej.
Brak zdjęć komory silnika - poproś o dodatkowe.
Środek mocno wyplakowany - dlaczego Ci ludzie mebli sobie w domu nie plakują :mrgreen:

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-09-2009, 10:21   

Wyglada dobrze. Przednie lampy raczej oryginalne bo w tym roczniku były ciemne wnętrza lamp. Myślę że warto podjechać, zobaczyć na żywo i sprawdzić czy wszystko działa jak należy.

kelo2
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2009, 11:22   

Potek napisał/a:
Przednie lampy raczej oryginalne bo w tym roczniku były ciemne wnętrza lamp.

a one są firmy Hella jak w mojej ?

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 04-09-2009, 11:54   

plusy: klimatronik a to rzadkość :)
spryskiwacze reflektorów równie rzadkie :)

minusy: wyjęte radio
szyby elektryczne tylko z przodu

poza tym: ogólnie nie ma do czego sie przyczepić, trzeba zobaczyć silnik i się przejechać :)

kupujepolskieprodukty.pl

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Wysłany: 04-09-2009, 12:45   

Warto nadmienic, ze aukcja ponowiona... Wiec za pierwszym razem autko nie poszlo.
Jesli chcesz to moge ja obejrzec tylko znajde instrukcje badania kola dwumasowego ;)

kelo2
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2009, 13:20   

j-rules napisał/a:
Warto nadmienic, ze aukcja ponowiona... Wiec za pierwszym razem autko nie poszlo.
Jesli chcesz to moge ja obejrzec tylko znajde instrukcje badania kola dwumasowego ;)

Cóż byłbym bardzo wdzięczny. Mam 230km w jedną stronę a handlarz tradycyjnie nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Ciekawe czy te lampy to nie Depo. Generalnie strasznie się błyszczy ten samochód. Z tym dwumasem to różnie, zależy w jakim stadium. Trochę tego jest
1
2
3
4
5
6
7

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Wysłany: 04-09-2009, 15:06   

ok ,jestem przygotowany ;) magnesiki z lodowki tez biore. Po 17:00 dam znac i opisze wrazenia.

[ Dodano: 04-09-2009, 17:41 ]
ok zbadalem co nieco i przejechalem sie.
Dwumas juz slychac (test z gaszeniem na sprzegle i bez sprzegla) jest roznica slyszalna. Podczas jazdy raczej nic zlego nie slyszalem. Przeciwnie auto ciche, zawias cichutki chociaz drogi dziurawe.
Chociaz nie zaskoczyl mnie jakos silnik osiagami. Owszem zbiera sie, ale spodziewalem sie wiecej..
Pociagnalem goscia za jezyk. Wracal nia na kolach z Holandii i mowi ze super ekstra, ale za chwile sie sypnal ze cos "szarpalo" i ze mu mechanik costam zrobil. Nie byl w stanie powiedziec co a ze ja sie malo znam to nie wnikalem i nie udawalem speca. Silnik wygladal ok, cala buda zdrowa, na zywo az tak nie blyszczy, ale wygladala jakby stala pod drzewem, wiec moze dlatego. Aha, przejechalem sie pozniej bez gostka i wracajac zapalil sie check engine. Gdy dojechalem na miejsce juz sie wiecej nie pokazal. Bagaznik niestety nieotwieralny (zamek cos nie hula) a od srodka sie podobno nie da otworzyc..? Zajrzalem tylko przez zlozona kanape no ale to nie wiele widac..
W sumie nie jestem pewny do konca czy to jest 116 konna wersja. 115 konne mondeo bowiem zbiera sie znacznie lepiej w moim odczuciu.. A gosc sam nie wie do konca co sprzedaje, bo jak stiwerdzil "no ma 116 koni chociaz ronie to ludzie podaja raz 115 raz 102" Widac nie wie ze byly dwie rozne wersje.. KLimatornik dziala, wszystko dziala generlanie oporcz tego bagaznika. Jezdzi sie tym przyjemnie (moj pierwszy raz w cari) cichutko silnik i zawias, naprawde podobalo mi sie a komforcik tez niczego sobie. Buda wygladala zdrowo, pytalem czy cos wiedza (udawalem mocno zainteresowanego) czy bylo robione, mowa ze pewni nie sa ale raczej wszystko ori. KSiazke maja podobno do samego konca z ASO (nie widzialem, mowil ze ma w domu a umowilismy sie pod kosciolkiem bo to w pipidówie bylo) .
Zrobilem zdjecia vinu i tabliczki, wklejam ponizej, mam andzieje ze ktos pomoze wszystko rozszyfrowac (serio nie wygladalo mi to na 116 koni.. albo turbo takie zajechane by bylo? nie zbieral sie lepiej od ciezkiej avensis 110 koni, duzo gorzej od mondeo tddi 115)
Turbiny jakos specjalnie slychac nie bylo.. chociaz to ciezko stwierdzic.

Wydawalo mi sie ze oznaczenie silnika powinno miec koncowke Q2
Mi to wyglada na QT (Zdjecie moze i marne, wrzuce pozniej po obrobce w PS by moja dziewczyna) ale na zywo tez wygladalo jak QT.. stad chcialem zrobic zdjecie i wam pokazac co to za wynalazek

Generalnie :
Dwumas (raczej stadium dopiero roziwjajace sie)
jakies podejrzane szarpanie ktore sami zorbili we wlansym zakresie
check engine

[ Dodano: 04-09-2009, 17:46 ]
wg vinu to jest silnik F8QT.. czyli zwykly 1.9 TD ???
Przepraszam, zmeczenie dniem...
NIech ktos ten win odczyta kto sie zna ;)
XMCSNDA5A3F039828

kelo2
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2009, 19:13   

j-rules napisał/a:

XMCSNDA5A3F039828

wg rusków
Сборка: Европа
Марка: CARISMA(7AQ)
Модель: 1900DIESEL(EURO3)(DA5A)
Классификация: EXE-COMFORT(SDN/EU3/HI-PWR),5FM/T LHD(SNHVL6)
Опция: D89 Внешн цв.: Внутр цв.: 61P
Дата: 10/2003.2

czyli niby 116 koni

i oczywiście pomógł poszło dla j-rules
jakby obczaić coś z Lublina i okolic to oczywiście chętnie
dzięki

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Wysłany: 04-09-2009, 19:22   

hm, a wktorym miejscu wg ruskow, mozna wyczytac te 116 koni.. ? pytam na przyszlosc bo bylem na tym dekoderze i nic mi nie pomogl..
Z tego co widze to w przypadku czesci vinu DA5A - oznacza 1.9 diesel.. ale nie mowi czy 102 PS czy 116.
W innym dekoderze wyskoczylo DA5A - FQ91/FQ92 - czyli albo 102 KM albo 116.
a na tabliczce znamionowej jest jeszcze co innego - wyglada jak F8QT - czyli 1.9 DTi 90 kuni.
a no i rocznik sie okazal 03.
Pytam na przyszlosc bo tato mojej dziewczyny szuka auta i bierze pod uwage Cari did

kelo2
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2009, 19:53   

j-rules napisał/a:
hm, a wktorym miejscu wg ruskow, mozna wyczytac te 116 koni.. ? pytam na przyszlosc bo bylem na tym dekoderze i nic mi nie pomogl..
Z tego co widze to w przypadku czesci vinu DA5A - oznacza 1.9 diesel.. ale nie mowi czy 102 PS czy 116.
W innym dekoderze wyskoczylo DA5A - FQ91/FQ92 - czyli albo 102 KM albo 116.
a na tabliczce znamionowej jest jeszcze co innego - wyglada jak F8QT - czyli 1.9 DTi 90 kuni.
a no i rocznik sie okazal 03.
Pytam na przyszlosc bo tato mojej dziewczyny szuka auta i bierze pod uwage Cari did

Классификация: EXE-COMFORT(SDN/EU3/HI-PWR)
HI-PWR ----- HIGH POWER [HP]

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 05-09-2009, 06:42   

generalnie jest chyba: F9QT - 90KM, F9Q1 - 102 KM, F9Q2 - 115 KM

kupujepolskieprodukty.pl

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi