|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
mruga oswietlenie |
Autor |
Wiadomość |
Adam_M_M
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,8 Gdi LS
|
Wysłany: 27-09-2009, 11:47 mruga oswietlenie
|
|
|
witam!!
mam taki problem...
jak odpale carisme to mi cale oswietlenie mruga wewnetrzne i zewnetrzen. Jak dodam gazu to szybciej mruga a jak na luzei sto to trocze wolniej w zaleznosci od obrotow silnika.... co to moze byc?? bylem juz dwa razy u mechanika, raz w mitsubishi i tam powiedzilei ze alternator czyli okolo 2000zl wiec impodziekowalem. Pozniej pojechalem do elektryka wymienil mi jakis kabel bo powiedzial ze przegnity byl i pomoglo ale tylko na miesiac. Wiec hmmm mial to moze ktos z was?? |
|
|
|
 |
Koyocik
Mitsumaniak Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-09-2009, 13:18
|
|
|
Najprawdopodobniej szczotki na alternatorze się kończą oraz/lub regulator napięcia pada. Zrób jak najszybciej. |
_________________ Tamagocchi ("Bordello Edition" - Bartek) i EA3,5W, EA2W, B12
Były: EA2W, CP9A-4G63t i E57A-4D68t
"All is hardcore when made with love" |
|
|
|
 |
seba150 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2009, 22:12
|
|
|
przeważnie jest to usterka samego regulatora sprawdź ładowanie nie może przekraczać 14,6 V bo inaczej możesz wygotować elektrolit z aku lub uszkodzić sterownik silnika! |
|
|
|
 |
Adam_M_M
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,8 Gdi LS
|
Wysłany: 29-09-2009, 20:03
|
|
|
wiec tak sobie w wolnej chwili pomierzylem... i na biegu jalowym mam srednio 12,7 ale strasznie skacze a na gazie mam 14,7 i tez troche skacze hmmm ma ktos pojecie o co w tym chodzi??moze tak ma byc?? |
|
|
|
 |
Koyocik
Mitsumaniak Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|