|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
MSW 20 TD dymi |
Autor |
Wiadomość |
zibi.zibi8 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2009, 14:25 MSW 20 TD dymi
|
|
|
Witam.
Mam takie pytanie,czy z was ma ktoś podobnie i uporał się z tą usterką.Mianowicie przy dodawaniu gazu wchodzeniu w obroty jest ok,to dymienie jest takie normalne,ale przy obrotach ok 3000 ob załuzmy na 5-biegu zauważam za soba chmurke czarnego dymku.Silnik normalnie pracuje tylko to dymienie.Z tego co się orientuje jest odpowiedzialny za to zawór przy kolektorze ssącym,on otwiera wypuszczanie spalin. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
|
|
|
 |
zibi.zibi8 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2009, 09:22
|
|
|
Witam.
Odpowiadam dopiero dzisiaj bo wczoraj miałem czs na przejrzenie tych rzeczy.Poodkręcałem obmyłem wszystko w ludwiku do mycia naczyń pięknie to poodchodziło .Złożyłem jest to samo,na 5-bigu łapię 130km/h za mną ciągnie się smuga czarnego dymu.Silnik od wymiany do wymiany oleju nie birze nic mam przejechane 150 tyś.Jeszcze dodam zę jak przekroczę 150km/h już dymek przestaje być z tyłu widziany.Jezdżę przeważnie 110-130km/h dlatego boli mnie to że jak patrzę w lusterko to widzę ciągnącą się za mną smugę.
Dodam że nie czyściłem membrany zaworu EGR,nie mogę zlokalizować tego zaworu.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|