|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Naciąganie rozrządu |
Autor |
Wiadomość |
biriapro
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Pruszcz gdański
|
Wysłany: 24-10-2009, 19:53 Naciąganie rozrządu
|
|
|
Witam ile ma się odginać pasek rozrządu w miejscu między pompą wody a wałkiem rozrządu?Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 25-10-2009, 18:57
|
|
|
Serwisówka podaje ok. 33 mm. Osobiście jednak nigdy nie sprawdzałem tego z linijką. Po założeniu paska, wykonywałem kilka-kilkanaście obrotów wałem korbowym i dociągałem napinacz. Potem kolejnych kilka obrotów i sprawdzałem, czy nie nastąpił przeskok oraz czy pasek nie przesuwa się zbytnio na zębatkach. |
|
|
|
 |
tomekk
Forumowicz
Auto: lancer cbo1.6 93->98r;)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 26 Sty 2009 Posty: 450 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 25-10-2009, 20:39
|
|
|
A ja, gdy założyłem nowy pasek i napinacz, to zrobiłem kilka obrotów, żeby sprawdzić czy aby na pewno znaki się zgadzają. Potem założyłem koło pasowe od altka, założyłem pasek odpaliłem auto, pochodziło kilka minut. Jeszcze raz odpuściłem śrubę od napinacza, żeby doszedł i dokręciłem na stałe, złożyłem wszystko do kupy. |
_________________ mój miś: http://forum.mitsumaniaki...p=621844#621844
 |
|
|
|
 |
|
|