Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogranicznik prędkości
Autor Wiadomość
M@dF 
Forumowicz

Auto: MSW 2.4 GDI Motion Plus
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 05-08-2011, 14:53   Ogranicznik prędkości

Witam. W moim Miśku jest prawdopodobnie blokada prędkości. Auto rozpędza się równo do 160kM/h i prędkościomierz ani milimetr nie drgnie. Auto w automacie. Czy ktoś z Was orientuje się jak pozbyć się tego? Cegłówki pod pedałem gazu nie ma - sprawdzałem :)

bladerunner 
Forumowicz

Auto: MSR'97B+G,zafirA,HondaStream
Wysłany: 05-08-2011, 15:51   

Ciekawa sprawa.
A na jaki rynek auto było produkowane? Ograniczenia w takich rodzinnych samochodach nie były chyba często stosowane.
V max w specyfikacji dla tego msw z tym silnikiem to-w zależności od źródła-180-190km/h. Próbowałeś z górki, albo sprawdzałeś prędkość na gps'ie (żeby wykluczyć winę licznika)?

M@dF 
Forumowicz

Wysłany: 05-08-2011, 15:57   

Nie wiem na jaki rynek. To jest wersja Motion Plus, czyli niby taka bogatsza. Instrukcję mam po niemiecku. Sprawdzałem z górki i to samo. Jeszcze GPS muszę sprawdzić. Dziwne, bo równo na 160 się zatrzymuje.

bladerunner 
Forumowicz

Auto: MSR'97B+G,zafirA,HondaStream
Wysłany: 07-08-2011, 08:49   

Słyszałem, że w Niemczech faktycznie montuje się ograniczenia prędkości, ale na życzenie kupującego i zazwyczaj wtedy, kiedy ma to funkcję kontroli rodzicielskiej. MSW nie jest autem dla nastolatków, ale kto wie jaka była potrzeba pierwszego właściciela.
Możesz jeszcze sprawdzić, czy na jakimś lepszym paliwie: 98 (jeśli jeździsz na 95) jest różnica.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 07-08-2011, 11:01   

M@dF, opony standardowe?

M@dF 
Forumowicz

Wysłany: 07-08-2011, 12:29   

Jeżdżę na BP 98, opony standardowe na oryginalnych alusach. Zauważyłem pod pedałem gazu taki plastikowy korek, który uniemożliwia wciśnięcie pedału do końca. Nie wiem czy to jest właśnie ten ogranicznik. Mógłby ktoś z właścicieli Wagona sprawdzić, czy mają coś pod pedałem gazu?

jarro33 
Nowy Forumowicz

Auto: MSW 2.4 GDI 1999
Wysłany: 12-08-2011, 20:21   

U mnie też jest taki plastikowy korek pod pedałem gazu, ale to raczej nie jest ogranicznik. W innych autach też takie widziałem.

Odpowiedz do tematu