Odbiór Outka 2008 - konfiguracja funkcji auta przed odbiorem |
Autor |
Wiadomość |
ilex
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-01-2009, 09:04 Odbiór Outka 2008 - konfiguracja funkcji auta przed odbiorem
|
|
|
Witam Mitsumaniaków,
w tym tygodniu odbieram z salonu nowego Outlandera 2.0
Przy tej okazji mogę zlecić serwisowi ustawienie pewnych funkcjonalności np. opcja skandynawska na światła. Czy są jeszcze inne elementy które można ustawić, np. składanie się lusterek w określonych sytuacjach i inne ?
Auto bez fabrycznej navi więc możliwości własnego setupu ograniczone.
Po wyjeździe z salonu mogą już chcieć kasę za następne modyfikacje tak więc jak jest jeszcze coś co można ustawić to już. |
_________________ Pozdrawiam
Mikołaj
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 21-01-2009, 09:26
|
|
|
ilex napisał/a: | Czy są jeszcze inne elementy które można ustawić, np. składanie się lusterek w określonych sytuacjach i inne ? | Witaj na forum
Co do w/w to u mnie lusterka rozkładają się automatycznie po przekroczeniu około 40 km/h. Podejrzewam, że to standard, ale jakoś nigdy na ten temat nie pytałem, ani w serwisie, ani na forum.
Opcja skandynawska jest OK, nie trzeba pamiętać o światłach, a i podświetlenie radia jest widoczne w pełnym słońcu - polecam.
Inne przydatne funkcje są połączone z alarmem, np. składanie lusterek, domykanie szyb. Tu musisz chyba ustalić to z serwisem przy montażu alarmu właśnie.
Pozdrawiam i miłego użytkowania...
...samochodu i forum |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 21-01-2009, 11:32
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | Co do w/w to u mnie lusterka rozkładają się automatycznie po przekroczeniu około 40 km/h. | Nie rozumiem. Tzn że do 40 km/h możesz jechać ze złożonymi ? |
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-01-2009, 17:34
|
|
|
Cytat: | Nie rozumiem. Tzn że do 40 km/h możesz jechać ze złożonymi ? | Dokładnie
Może prędkość jest niższa, ale jeżeli rano wsiadam i ruszam bez ich rozkładania to po chwili się same rozkładają
Sam tego nie stosuję, bo wyjechanie z parkingu pod blokiem bez spoglądania w lusterka mogłoby się kiepsko skończyć, ale próbę zrobiłem |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 21-01-2009, 19:09
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | rozkładają się automatycznie po przekroczeniu około 40 km/h |
Mi przy odbiorze powiedziano że dzieje się to przy 30km/h i właśnie tak jest, a 40km/h to prędkość od której zaczyna działać tempomat.
ilex napisał/a: | mogę zlecić serwisowi ustawienie pewnych funkcjonalności np. opcja skandynawska na światła. |
nie jestem na 100% pewien, ale więcej nie mogą zrobić, bo np książkę telefoniczną musisz uzupełnić o głos, a tego serwis za Ciebie nie zrobi. A drobiazgi typu jednostki miar (km/°C) można ustawić przyciskiem 'info'. |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 21-01-2009, 19:47
|
|
|
Grześku napisał/a: | Co do w/w to u mnie lusterka rozkładają się automatycznie po przekroczeniu około 40 km/h. |
U nas się nie rozkładają powyżej 40 km/h - dzisiaj sprawdzone. Trzeba samemu przyciskiem rozłożyć. |
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2009, 20:24
|
|
|
Skladanie lusterek z pilota jest po trzykrotnym nacisnieciu przycisku zamykania. Rozkladanie z pilota analogicznie tyle ze otwierania. Domykanie szyb to dluzsze przytrzymanie przycisku zamkniecia (niestety szyberdach sie nie zamyka). Lusterka same powinny sie rozlozyc po przekroczeniu 30 km/h |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-01-2009, 21:26
|
|
|
KowaliK napisał/a: | U nas się nie rozkładają powyżej 40 km/h - dzisiaj sprawdzone. Trzeba samemu przyciskiem rozłożyć. | Spróbuj złożyć i wyciągnąć kluczyk. Ponowne włączenie zapłonu, uruchomienie silnika i rura - powinny się otworzyć.
Piszę dlatego, że sam próbowałem złożyć lusterka podczas wolnej jazdy i przyśpieszyć ale wtedy się już nie otwierały Wygląda na to, że tylko po ponownym włączeniu zapłonu to zadziała i to raz
Jutro spróbuję się zatrzymać, złożyć lusterka i wtedy ponownie ruszyć. Chociaż wydaje mi się, że już raz tak próbowałem i nic |
 |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 21-01-2009, 21:34
|
|
|
Ali-En napisał/a: | Skladanie lusterek z pilota jest po trzykrotnym nacisnieciu przycisku zamykania. |
A wiesz może do czego służy ten trzeci, nie podpisany przycisk? |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 21-01-2009, 21:35
|
|
|
Ali-En napisał/a: | Skladanie lusterek z pilota jest po trzykrotnym nacisnieciu przycisku zamykania. Rozkladanie z pilota analogicznie tyle ze otwierania. Domykanie szyb to dluzsze przytrzymanie przycisku zamkniecia (niestety szyberdach sie nie zamyka). |
To się wszystko zgadza.
Hiszpan napisał/a: | Spróbuj złożyć i wyciągnąć kluczyk. Ponowne włączenie zapłonu, uruchomienie silnika i rura |
Dzisiaj test przebiegł tak: odpalenie, złożenie lusterek i rura... Jutro jeszcze spróbujemy tak jak piszesz.
Grześku napisał/a: | Ali-En napisał/a: | Skladanie lusterek z pilota jest po trzykrotnym nacisnieciu przycisku zamykania. |
A wiesz może do czego służy ten trzeci, nie podpisany przycisk? |
MY07 tego nie ma, ale w MY08 (09?) pewnie do odstraszenia przechodniów. |
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2009, 08:29
|
|
|
Grześku napisał/a: | Ali-En napisał/a: | Skladanie lusterek z pilota jest po trzykrotnym nacisnieciu przycisku zamykania. |
A wiesz może do czego służy ten trzeci, nie podpisany przycisk? | Do niczego W lancerach sedan z KOS, jest tam przycisk otwierania tylnej klapy. |
|
|
|
 |
Klaar
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II Int +2.0
|
Wysłany: 19-04-2009, 22:42
|
|
|
Witam ponownie,
czy aktywując system skandynawski samochód odpala się z zapalonymi światłami?
Jaki to ma ewentualnie wpływ na akumulator? |
|
|
|
 |
Krzysiek_slask
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Wodzisław Śl
|
Wysłany: 17-11-2009, 21:05
|
|
|
Klaar napisał/a: | Witam ponownie,
czy aktywując system skandynawski samochód odpala się z zapalonymi światłami?
Jaki to ma ewentualnie wpływ na akumulator? |
No wlasnie.
Pozwolilem sobie odgrzebac stary watek, bo u mnie jest dokladnie to samo (co zreszta zauwazylem dopiero wieczorkiem ).
Czy to naturalna cecha trybu skandynawskiego ? Jak jest u Was ? |
|
|
|
 |
Dziaders [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2009, 23:03
|
|
|
Tak jest, wprawdzie światła zapalają się z lekkim opóźnieniem ale jednak |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-11-2009, 21:18
|
|
|
Klaar napisał/a: | czy aktywując system skandynawski samochód odpala się z zapalonymi światłami? |
To zależy:
-jeśli nie masz czujnika deszczu i zmierzchowego i włącznik świateł jest na OFF to światła zapalą się dopiero jak silnik zapali i pojawi się ładowanie z alternatora
-jesli masz czujnik światła i włącznik na AUTO a na zewnątrz jest ciemno to rzeczą oczywistą jest, że światła zapalą się po przekręceniu stacyjki na ON. Oczywiście jeśli jest jasno to światła zapalą się jak w przypadku bez czujnika zmierzchowego.
-jesli masz włącznik świateł na pozycji włączonych świateł to oczywista oczywistość że światła zapalą sie po przekręceniu kluczyka
[ Dodano: 19-11-2009, 21:19 ]
Klaar napisał/a: | Jaki to ma ewentualnie wpływ na akumulator? |
Żaden. |
|
 |
|