Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Odbiór Outka 2008 - konfiguracja funkcji auta przed odbiorem
Autor Wiadomość
ilex 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-01-2009, 09:04   Odbiór Outka 2008 - konfiguracja funkcji auta przed odbiorem

Witam Mitsumaniaków,

w tym tygodniu odbieram z salonu nowego Outlandera 2.0 :)

Przy tej okazji mogę zlecić serwisowi ustawienie pewnych funkcjonalności np. opcja skandynawska na światła. Czy są jeszcze inne elementy które można ustawić, np. składanie się lusterek w określonych sytuacjach i inne ?

Auto bez fabrycznej navi więc możliwości własnego setupu ograniczone.

Po wyjeździe z salonu mogą już chcieć kasę za następne modyfikacje tak więc jak jest jeszcze coś co można ustawić to już.

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 21-01-2009, 09:26   

ilex napisał/a:
Czy są jeszcze inne elementy które można ustawić, np. składanie się lusterek w określonych sytuacjach i inne ?
Witaj na forum :mrgreen:
Co do w/w to u mnie lusterka rozkładają się automatycznie po przekroczeniu około 40 km/h. Podejrzewam, że to standard, ale jakoś nigdy na ten temat nie pytałem, ani w serwisie, ani na forum.
Opcja skandynawska jest OK, nie trzeba pamiętać o światłach, a i podświetlenie radia jest widoczne w pełnym słońcu - polecam.
Inne przydatne funkcje są połączone z alarmem, np. składanie lusterek, domykanie szyb. Tu musisz chyba ustalić to z serwisem przy montażu alarmu właśnie. 8)

Pozdrawiam i miłego użytkowania...
...samochodu i forum :D

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 21-01-2009, 11:32   

Hiszpan napisał/a:
Co do w/w to u mnie lusterka rozkładają się automatycznie po przekroczeniu około 40 km/h.
Nie rozumiem. Tzn że do 40 km/h możesz jechać ze złożonymi ? :shock:

Hiszpan 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-01-2009, 17:34   

Cytat:
Nie rozumiem. Tzn że do 40 km/h możesz jechać ze złożonymi ? :shock:
Dokładnie 8)
Może prędkość jest niższa, ale jeżeli rano wsiadam i ruszam bez ich rozkładania to po chwili się same rozkładają :D
Sam tego nie stosuję, bo wyjechanie z parkingu pod blokiem bez spoglądania w lusterka mogłoby się kiepsko skończyć, ale próbę zrobiłem ;)

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 21-01-2009, 19:09   

Hiszpan napisał/a:
rozkładają się automatycznie po przekroczeniu około 40 km/h

Mi przy odbiorze powiedziano że dzieje się to przy 30km/h i właśnie tak jest, a 40km/h to prędkość od której zaczyna działać tempomat.
ilex napisał/a:
mogę zlecić serwisowi ustawienie pewnych funkcjonalności np. opcja skandynawska na światła.

nie jestem na 100% pewien, ale więcej nie mogą zrobić, bo np książkę telefoniczną musisz uzupełnić o głos, a tego serwis za Ciebie nie zrobi. A drobiazgi typu jednostki miar (km/°C) można ustawić przyciskiem 'info'.

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 21-01-2009, 19:47   

Grześku napisał/a:
Co do w/w to u mnie lusterka rozkładają się automatycznie po przekroczeniu około 40 km/h.

U nas się nie rozkładają powyżej 40 km/h - dzisiaj sprawdzone. Trzeba samemu przyciskiem rozłożyć.

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2009, 20:24   

Skladanie lusterek z pilota jest po trzykrotnym nacisnieciu przycisku zamykania. Rozkladanie z pilota analogicznie tyle ze otwierania. Domykanie szyb to dluzsze przytrzymanie przycisku zamkniecia (niestety szyberdach sie nie zamyka). Lusterka same powinny sie rozlozyc po przekroczeniu 30 km/h

Hiszpan 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-01-2009, 21:26   

KowaliK napisał/a:
U nas się nie rozkładają powyżej 40 km/h - dzisiaj sprawdzone. Trzeba samemu przyciskiem rozłożyć.
Spróbuj złożyć i wyciągnąć kluczyk. Ponowne włączenie zapłonu, uruchomienie silnika i rura ;) - powinny się otworzyć.
Piszę dlatego, że sam próbowałem złożyć lusterka podczas wolnej jazdy i przyśpieszyć ale wtedy się już nie otwierały :doubt: Wygląda na to, że tylko po ponownym włączeniu zapłonu to zadziała i to raz :roll:
Jutro spróbuję się zatrzymać, złożyć lusterka i wtedy ponownie ruszyć. Chociaż wydaje mi się, że już raz tak próbowałem i nic

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 21-01-2009, 21:34   

Ali-En napisał/a:
Skladanie lusterek z pilota jest po trzykrotnym nacisnieciu przycisku zamykania.

A wiesz może do czego służy ten trzeci, nie podpisany przycisk?

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 21-01-2009, 21:35   

Ali-En napisał/a:
Skladanie lusterek z pilota jest po trzykrotnym nacisnieciu przycisku zamykania. Rozkladanie z pilota analogicznie tyle ze otwierania. Domykanie szyb to dluzsze przytrzymanie przycisku zamkniecia (niestety szyberdach sie nie zamyka).

To się wszystko zgadza.

Hiszpan napisał/a:
Spróbuj złożyć i wyciągnąć kluczyk. Ponowne włączenie zapłonu, uruchomienie silnika i rura

Dzisiaj test przebiegł tak: odpalenie, złożenie lusterek i rura... Jutro jeszcze spróbujemy tak jak piszesz. :wink:

Grześku napisał/a:
Ali-En napisał/a:
Skladanie lusterek z pilota jest po trzykrotnym nacisnieciu przycisku zamykania.

MY07 tego nie ma, ale w MY08 (09?) pewnie do odstraszenia przechodniów. :P

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2009, 08:29   

Grześku napisał/a:
Ali-En napisał/a:

Do niczego :D W lancerach sedan z KOS, jest tam przycisk otwierania tylnej klapy.

Klaar 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II Int +2.0
Wysłany: 19-04-2009, 22:42   

Witam ponownie,
czy aktywując system skandynawski samochód odpala się z zapalonymi światłami?
Jaki to ma ewentualnie wpływ na akumulator?

Krzysiek_slask 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Wysłany: 17-11-2009, 21:05   

Klaar napisał/a:
Witam ponownie,

No wlasnie.
Pozwolilem sobie odgrzebac stary watek, bo u mnie jest dokladnie to samo (co zreszta zauwazylem dopiero wieczorkiem :) ).

Czy to naturalna cecha trybu skandynawskiego ? Jak jest u Was ?

Dziaders
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2009, 23:03   

Tak jest, wprawdzie światła zapalają się z lekkim opóźnieniem ale jednak :mrgreen:

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 19-11-2009, 21:18   

Klaar napisał/a:

To zależy:
-jeśli nie masz czujnika deszczu i zmierzchowego i włącznik świateł jest na OFF to światła zapalą się dopiero jak silnik zapali i pojawi się ładowanie z alternatora
-jesli masz czujnik światła i włącznik na AUTO a na zewnątrz jest ciemno to rzeczą oczywistą jest, że światła zapalą się po przekręceniu stacyjki na ON. Oczywiście jeśli jest jasno to światła zapalą się jak w przypadku bez czujnika zmierzchowego.
-jesli masz włącznik świateł na pozycji włączonych świateł to oczywista oczywistość że światła zapalą sie po przekręceniu kluczyka

[ Dodano: 19-11-2009, 21:19 ]
Klaar napisał/a:

Żaden.

Odpowiedz do tematu